Vad är permanent hårfärg?

March 28

Det finns många sätt en person kan ändra utseendet på hennes hår. En av dem är genom att använda permanent hårfärg, vanligen kallad permanent hårfärgningsmedel. Denna kemikalie är utformad så att färgen att tränga befintliga hårstrån och injicera dem med färg som inte tvätta bort. Denna färg kommer så småningom växa ut, vilket innebär att ny tillväxt måste färgas om enhetlig färg skall kunna upprätthållas.

Om en person vill ändra eller förbättra sin hårfärg, kan hon märka att det finns flera typer av färgämne tillgängliga. Alla färgämne, dock är inte lämplig för varje situation. Till exempel när en person med mörkt hår vill lätta sitt hår, kan halvpermanenta färgämne finnas i en nyans som hon gillar, men den här typen av färg är inte lämplig för att lätta. Därför är permanent hårfärg hennes bästa alternativet.

Permanent hårfärg kan producera drastiska förändringar. Detta beror på att sådana produkter ljusare håret först. När håret är lättare, permanent färg mättar strängarna. Även om dessa produkter ljusare hår, de inte helt avfärga. Därför, även när samma nyans används, om naturlig hårfärg varierar, kommer sannolikt att variera till följd av hårfärgnings. Det är därför det är vanligt att hitta sjökort med hårfärg som visar vilken färg håret är sannolikt att baseras på vilken färg håret är innan färgen appliceras.

Det finns två kemikalier som spelar en viktig roll för effektiviteten i permanent hårfärg: ammoniak och peroxid. Ammoniak, en alkalisk, är blixt medlet. Peroxid är allmänt marknadsförs som utvecklare när den säljs separat från hårfärg. Denna kemiska remsor håret av svavel. Ammoniak och peroxid samarbeta för att uppnå permanent hårfärgnings.

De kemikalier som finns i permanent hårfärg anses allmänt hård och kan skada håret. Av denna anledning är det inte är tillrådligt för en person att färga håret för ofta. Människor uppmanas också att låta flera veckor att förfalla mellan tillämpningen av perms och permanent hårfärg.

Också, finns det några permanenta hårfärgningsmedel som är avsedda för själv applikation. Men det finns andra som uppger att de är endast avsedda för professionellt bruk. När förpackningen märkts på detta sätt, är det i allmänhet bäst att lyssna till varningen och låta en professionell stylist att göra färgn. I båda fallen är det viktigt att se till att när färgningsprocess avslutats håret tvättas noggrant och konditioneras.

  • Permanent hårfärg varar upp till åtta veckor.
  • En hårfärgning kit.
  • Permanent hårfärg är att föredra för att täcka upp gråa hårstrån.
  • Permanent hårfärg kommer inte tvätta ur.
  • När döende håret, det är rekommenderat att använda handskar för att undvika färgning händerna.
  • Hårfärgnings finns i varje nyans från ljust till mörkt.