Hur väljer jag det bästa Tovning Supplies?

April 1

Välja Tovnings leveranser beror först på vilken typ av tovning du planerar att göra, vått eller torrt. Båda typerna inbegripa bindande ullfibrer närmare varandra, vilket ger en mer fast material än det som du började. I båda fallen, men att välja rätt typ av ull är en viktig ingrediens. Att välja rätt varor, såsom blixtlås väskor, Tovnings nålar och kuddar, är viktigt också.

För våt tovning, är garn som är 100% obehandlad ull, såsom Merino den viktigaste tovning försörjningen; ull blandningar ofta inte kommer filt, och en del ull behandlas för att förhindra tovning. Många garn företag lista på etiketten om ett garn är lämplig för tovning, och billiga ull garn lätt kan hittas i stora kedja hantverk butiker.

Den andra viktiga utbudet i vått tovning är en dragkedja väska, till exempel en kudde beskyddare. Påsen ska vara fast, inte maska ​​som en underkläder påse. Den tovning Processen släpper en hel del fibrer och ludd. Att sätta objektet du € re tovning i denna väska kommer att skydda tvättmaskinen från att bli alltför tilltäppta.

Torr tovning kan göras med de flesta någon lösa fibrer från ull ambulerande till hundhår. Det bästa valet för nålfiltning är sheepâ € s ull eftersom de grova rockar fibrerna länka ihop fint. Ull typer är uppkallade efter rasen av får som producerade dem; Romney, Corriedale och Leicester är några av de bästa valen för torr tovning.

Annat än fiber, du behöver några speciella Tovnings leveranser för den torra tovning processen. Den viktigaste punkten är en tovning nål. Dessa är tunna, hullingförsedda nålar ca 4 eller 5 inches (omkring 10 till 13 cm) lång; det bästa alternativet är förmodligen en sampler pack som inkluderar fina och grova nålar samt tre- och fem-sidiga nålar. Det är ingen större skillnad i kvaliteten Tovnings nålar; mest är billiga. Du kommer att behöva köpa flera nålar eftersom processen för jabbing nedåt med nålar orsakar dem att bryta lätt.

En kudde är en viktig försörjning för torr tovning samt. Kudde hjälp att absorbera nålarna när de går igenom ull och kan bidra till att undvika fastnar fingrarna. En liten fyrkant av hög densitet skum minst 1 tum (2,5 cm) tjock bör göra jobbet.

Om du planerar att göra en hel del torr tovning, kan du överväga att investera i en uppsättning handkardor. Dessa är små borstar som gör att du kan blanda olika färger av ambulerande. Du vanligtvis hittar carders i specialbutiker; en mer lättillgänglig alternativ är att använda ett par slicker penslar, gjorda för hundar, i stället.

Medan de flesta av dessa Tovnings leveranser kan hittas på hantverk butiker, specialitet garn butiker är ett annat bra ställe att hitta dina leveranser. De människor som arbetar i butiken ofta har erfarenhet av de olika garner och kan ge dig ett personligt perspektiv på hur lätt ullen är att arbeta med och hur det ser ut efter tovning. Det finns också några bra onlinebutiker för ull, som funktionen forum och bloggar där du kan skicka frågor om särskilda garner och få feedback från andra konsthantverkare.

Ytterst välja tillbehör för tovning kommer ner till personliga preferenser. Stickning några testrutor eller nålfiltning små projekt är det bästa sättet att avgöra om du gillar materialet. Många tovare tenderar att stanna med samma märke när theyâ € ve hittat en ull de gillar, men du bör vara beredd att söka igen om din favoritmaterial avbryts.

  • Historiker tror tovning var en teknik som används längre innan stickning uppfanns.
  • Merinoull är populär för våt tovning.