Vad är den statliga Motto Maine?

April 28

Staten motto Maine är helt enkelt "Dirigo," som betyder "Jag Guide" eller "Jag Direct." Maine är en av endast 15 stater inom USA att officiellt anta ett motto. Andra stater har inofficiella motton, vilket innebär att deras motton inte officiellt ratificerades av statens lagstiftande församling. Maine statlig motto antogs officiellt under invigningen av staten Maine hölls mellan 21 maj-28 juni 1820. En av de intressanta funktionerna i den statliga motto Maine är det faktum att det inte bara antas som en del av den state sigill, är det också helt integrerat med en skildring med en symbolisk innebörd.

Staten sigill antogs också 1820 och har en bild av två män på varsin sida av en fredlig scen avbildas på en sköld. Scenen är som en älg som ligger i ett område med en tall direkt bakom det, tillsammans med bilder av vatten och skog. Mannen till vänster är en bonde som håller en lie, medan den till höger är en sjöman som vilar på ett ankare.

Ovanpå skölden är en banderoll som bär en inskription av statens motto Maine - ". Dirigo" Ovanpå mottot, det finns en bild av en polär stjärna. Polstjärnan har alltid varit en guide för sjömän samtidigt bedriva sina fartyg i haven. På samma sätt, stjärnan representerar symbol staten Maine, som fungerar som en guide för sina medborgare. Detta är anledningen till att den statliga motto Maine är "Jag vägleda."

Maine är också en av de stater i USA att införliva dess sigill i sin flagga. Flagga av det statligt av Maine är en enkel blå bakgrund med staten tätningen i mitten. Denna flagga skiljer sig från den ursprungliga flaggan som användes mellan 1901 och 1909. Den gamla flaggan hade bilden av en ensam tall med en stjärna ovanför. Den nya flaggan godkändes för officiellt bruk av Maine lagstiftande församling på 23 februari 1909.

Bortsett från den statliga motto Maine, andra officiella statliga symboler inkluderar Svart-capped Chickadee, som är den officiella statliga fågeln, Maine coon katten, som är den officiella statliga katten, och den vilda blåbär, som är den officiella statliga bär. Den officiella statliga ört Maine är vintergröna, och staten fisken är insjölax. Staten träd är den östra vita tall, medan staten insekten är honungsbinas.

  • Den insjölax är tillståndet fisk av Maine.
  • Staten sigill Maine visar en älg, som också är den statliga djuret.