Vad är en Black Tomato?

April 26

En svart tomat är en medlem av en familj av tomater som, som namnet antyder, är svart i färgen. Medan de kan se konstigt, smaken exceptionellt. Det finns många sorter av svarta tomater, från körsbärsstorlek till större, skivning tomater.

Den svarta tomat sitt ursprung i Ryssland och spred långsamt till andra delar av världen. Ursprungligen svarta tomater var tillgängliga på bara några sorter, men eftersom den intensiva smaken blev mer populärt, började trädgårdsmästare att utveckla fler sorter. Uppskattningar är att det finns minst 50 olika sorter av svarta tomater tillgängliga för konsumenterna.

Någon intresserad av att prova svarta tomaterna kommer förmodligen inte mycket lycka på sin lokala mataffär. Många tycker utseende svarta tomater chockerande, och de har en kortare hållbarhet än de hybridsorter speciellt utvecklade för masstransporter och livsmedelsbutik display. Lokal bondens marknader kan ha leverantörer som säljer svarta tomater, särskilt marknader som lockar släktklenod lantbrukare.

Ett annat sätt att försöka svarta tomater är att odla din egen. Svarta tomatfrön är tillgängliga via många postorderkataloger. Starta fröna inuti cirka tre månader innan vädret kommer att bli tillräckligt varmt för att transplantera tomaterna.

Genom att odla dina egna svarta tomater, kan du plocka några av de mest intressanta sorter utan att oroa om vad som är tillgängligt lokalt. Medan många nyare sorter av svarta tomater finns, för att förstå den verkliga smak och överklagande av en svart tomat, välja en av de många heirloom sorter. Frön av många av de heirloom svarta tomaterna spåra tillbaka till Ryssland.

Svart Från Tula är en svart biff tomat med en söt smak. Den producerar stora frukter. The Black Krim är en riklig producent med rika tomater som har ett milt salt smak. The Black Pear tomat är, som namnet antyder, formad som en liten päron, och är utmärkt för att äta på egen hand. Den Cherokee Purple är en släktklenod sort som har sitt ursprung i USA, i Tennessee. Det är söt och mycket produktiv, även om dess tunna huden innebär att det är bäst äts direkt ur trädgården.

Svart heirloomtomater, liksom andra släktklenod sorter, är obestämda tomater. Detta innebär att tomaterna kommer att fortsätta växa och producera frukt hela sommaren. De flesta moderna dag tomatplantor är bestämd, vilket innebär att de når en viss storlek, satt sin frukt, och sedan deras livscykel är klar. Bestämd frukt är mer kompakt och lätt stöd av tomat burar. Obestämd sorter, såsom heirloom svarta tomater, växer bättre på en spaljé, eftersom de snabbt växer ur en tomat bur.

  • Som namnet antyder, svarta tomater är svart i färgen.
  • Den svarta tomat sitt ursprung i Ryssland.
  • Svarta tomater kan vara tillgängliga på lokal bondens marknad.