Vilka är orsakerna till Gum infektion?

April 18

Det finns ett antal orsaker till tandköttsinfektion. Otillräcklig tandvård är den i särklass vanligaste. Andra orsaker är munnen trauma, tobaksbruk, hormonsvängningar, vissa mediciner, genetik och vissa sjukdomar.

Människors munnar är fulla av bakterier i form av plack, en osynlig klibbig film som naturligt förekommer på tänder och tandkött. När plack inte regelbundet bort med tandborstning och tandtråd, kan bakterierna irritera och skada tandköttet. Vänster ostört, kommer plack förvandlas till tandsten, en hård uppbyggd på tänderna som kräver en tand förfarande för att ta bort. Tandsten angriper mjukdelar i munnen, vilket leder till gingivit eller allvarligare tandlossning. En infektion som fortskrider så långt kan förstöra den stödjande ben som håller tänderna i tandköttet.

Mun trauma kan orsakas av en tand förfarande, grov borstning eller kraftfull tand plockning. Denna trauma kan leda till tandköttsinflammation eller infektion. Dessutom kan en tand hålrum som lämnas obehandlad för länge orsakar en mycket smärtsam tandköttsinfektion att utvecklas kallas en böld.

Rökning är en annan viktig orsak till tandköttsinfektion och utveckling av sjukdomar i tandköttet. Vanetobaksbruk orsakar benförlust, minskar salivnivåer, hindrar blodflödet och skadar immunförsvaret. Dessutom kan värmen och röken irriterar känslig mun vävnad. Behandlingar för tandköttsinfektion och tandköttsproblem är också mindre effektiva i tobaksanvändare.

Under graviditeten, kvinnor är mer benägna att tuggummi infektioner på grund av hormonförändringar som medför tandköttet för att reagera olika på bakterier. Samma effekt gäller puberteten och klimakteriet. Likaså vissa läkemedel, såsom p-piller, steroider, cancerterapiläkemedel, antidepressiva, hjärtmediciner och antiepilepsiläkemedel, leder ofta till tuggummi infektioner eftersom de ändrar naturliga hormonnivåer.

Ett svagt immunförsvar leder ofta till ett gummi infektion. Detta kan orsakas av en näringsbrist från en dålig kost eller med en mer allvarlig sjukdom. Gum infektioner utvecklas när kroppen inte effektivt kan bekämpa en infektion.

Vissa människor är helt enkelt mer benägna än andra att utveckla tandköttsinfektioner, även med ordentlig tandvård. Det finns en genetisk komponent till tandköttsproblem. Därför människor som har en familjehistoria av tandköttsinfektioner måste vara särskilt vaksam om rutin munhygien och regelbundna resor till tandläkaren.

Symptomen på tandköttsinfektioner inkluderar tuggummi svullnad och blödning, röda tandkött, dålig andedräkt, smärta, pus mellan tänderna och i tandköttet och förändringar i tänder, inklusive lösa tänder. Behandling beror på infektionens svårighetsgrad. Huskurer kan räcka för tuggummi irritationer, men tuggummi infektioner kräver en resa till tandläkaren.

Behandlingar för tandköttsinfektioner kan innebära städning, antibiotika, tandingrepp såsom reduktion ficka eller tuggummi regenere eller i svåra fall, kirurgi. Det är viktigt för en att besöka tandläkaren direkt om misstänkt ett tuggummi infektion. Förebyggande åtgärder såsom regelbunden tandtråd och tandborstning samt täta professionella rengöringar är mycket effektiva i kampen mot sjukdomar i tandköttet.

  • Mat som är fångad i tandköttet kan orsaka inflammation och infektion.
  • De med en familjehistoria av tandköttsinfektion bör regelbundet borsta, tandtråd och besöka tandläkaren.
  • Stegen i tandlossning.
  • Användningen av tobaksprodukter kan leda till tandköttsinfektion.
  • Om plack inte regelbundet bort med tandborstning och tandtråd, kan bakterier irritera och skada tandköttet.
  • Hormonella förändringar upplevt under graviditet kan förvärra mild gingivit.
  • Regelbunden tandborstning kan döda de bakterier som orsakar tandköttsinfektioner.