Vilka är de olika typerna av parakiter sjukdomar?

April 16

Undulat parakiter eller undulater för kort, är små fåglar med ursprung i tropiska och subtropiska områden. Dessa intelligenta små fåglar och deras anhöriga göra intressanta husdjur och är lätta att sköta. De är föremål för ett antal parakiter sjukdomar, av vilka några är överföras till människor. God vård och regelbunden rengöring av deras livsmiljö hjälper till att förhindra de flesta av dem. Det finns ett antal sjukdomar som kan påverka dessa fåglar, och vissa kan vara dödlig.

En vanlig luftvägssjukdom i djur undulater är klamydia, även kallad papegojsjukan eller papegoja feber. Det är smittsamt för människor, i vilken det orsakar en febrig respiratorisk sjukdom som måste behandlas omedelbart med antibiotika. De flesta luftvägs parakiter sjukdomar i sällskapsfåglar är ett resultat av dålig hygien. Regelbunden rengöring av deras voljär eller bur kommer att hålla fåglarna och deras ägare säkra från luftburna föroreningar.

Njurar och lever parakiter sjukdomar orsakas ofta av kostfaktorer, antingen brist på vissa näringsämnen eller för mycket mat. Undulater är särskilt benägna att fetma, vilket kan resultera i leverproblem. Fåglar på ett frö kost bör ha en cuttlebone att tugga för mineraler och vissa veterinärer rekommenderar vitamintillskott strös på färska grönsaker och frukter. Den största bur möjligt låter undulater, lovebirds och papegojor att leka med sina leksaker och få tillräckligt med motion.

Det bästa sättet att hålla en undulat frisk är att hålla voljär eller bur så ren som möjligt. Avfall samlas på sittpinnar och andra objekt och behöver tas bort omedelbart för att undvika parakiter sjukdomar som överförs till både andra fåglar och människor. Vattenflaskor är bäst, som öppet vatten rätter samlar avföring, damm och bakterier. Exponering för andra fåglar kan leda Giardia, en tarmparasiten, och rundmaskar, samt kvalster som håller undulater vaken på natten. De kvalster kommer att bita människor om det inte finns några fåglar runt.

De flesta undulater och deras större exotiska släktingar kommer att uppvisa tecken när de inte mår bra. En fågel som är håglös eller sitter med huvudet tucked under sina vingar under dagen, utställningar utskrivning från ögon eller näsa, och har andra symptom som hosta och diarré behöver veterinärvård. Undulater som lider av parakiter sjukdomar bör besöka en fågel specialist som är expert på sin vård. Man kan hittas genom veterinär remisser eller genom att söka professionell veterinärorganisationer på nätet.

Det finns omkring 120 färgglada arter av parakiter, från gult och grönt till blått. Andra färger kan inkludera orange och även rött, beroende på underart. De bor i Asien, Australien, Central- och Sydamerika, där de kan betecknas som parakiter. Seed ätare, använder de sin psittacene eller böjda, räkningar att skala frukt och hjälpa dem tugga på objekt. En fullvuxen vuxen är cirka 7 inches (17,78 cm) lång och kan leva i upp till tio år, såvida de kontrakt ett av antalet parakiter sjukdomar som kan vara dödlig.

  • Chlamydia psittaci är bland de många sjukdomar papegojor kan fånga.