Problematiska Vattning

April 24

Problematisk vattning är bane många trädgårdsmästare existens. Anledningen till detta är att med problematisk vattning ofta andra problem kommer att uppstå för din trädgård. Några av de vanligaste problemen som kan uppstå till inkluderar rotröta, vissnande växter, växter som kämpar för att växa, och slutligen döden för din trädgård. Om du någonsin har upplevt dessa och andra liknande problem, då är chansen orsaken till det ligger i problematiska vattning. Här är några riktlinjer för att säkerställa att din trädgård är fri från problematiska vattning frågor.

  • Dränering. Korrekt dränering är en nödvändighet i någon typ av trädgården, och alldeles särskilt i plantageägarna och uppvuxen säng trädgårdar. Utan ordentlig dränering, kommer överflödigt vatten har ingen möjlighet att lämna planter, och hamna bara sitter i botten går unken och stillastående. Stillastående vatten hamnar ruttnande rötter din trädgård, och som kommer att döda allt vad du kan ha planterat.
  • Skadade slangar och rör. När dina rör eller slangar skadas på något sätt, till exempel en spricka, split, eller ens en knut i slangen, det kommer att allvarligt hindra vattenflödet till din trädgård. Kontrollera regelbundet din trädgårdsslang för att se till att du inte har några sprickor eller veck, och om du gör sedan gå vidare och antingen reparera eller byta ut slangen. Rör tillverkade av PVC, medan en stark, fortfarande kan skadas. Om du hittar din rören har en blockering, eller ens en spricka, sedan antingen rensa blockeringen eller byt röret.
  • Närliggande träd. Förvånande nog är en av de vanligaste orsakerna till problematiskt trädgård vattning faktiskt träd. Träd kan, och ofta gör, stjäla vatten och näringsämnen som är avsedda för trädgårdar. Om du har träd nära din trädgård, så du kommer att vilja beskära tillbaka rötterna varje par år. På kanten av din trädgård närmast trädet, gräva ett litet dike ungefär två till tre meter djup. Om du stöter på några trädrötter, använd en handsåg och skär dem. Fyll diket, och du ska vara bra. Upprepa detta som nödvändigt varje par år.
  • Onormal vissnande. Många människor blir oroliga när de börjar se sina trädgårdsväxter vissnande. Men det är ganska vanligt att växter och grönsaker att vissna något under eftermiddagen timmar. När skuggan har nått dina växter igen, bör du börja att se dem perking rätt upp igen inom en timme. Wilting bara är verkligen onormalt om du ser det på morgonen. Om så är fallet, kontrollera sedan att se till att du vattna dina växter ordentligt, samt att dina växter inte får alltför mycket sol.