Vad bör jag tänka på när man väljer en byggmästare?

June 7

Att välja en byggmästare bör handla om mer än att bara välja det lägsta budet. Ett byggföretag ska kunna erbjuda sina kunder mer än bara ett lågt bud, men också effektiv produktion, kvalitet material, kvalitet konstruktion och säkerhet. Innan du går med på att låta en byggmästare utföra arbete, bör du noggrant kolla företaget och få garantier i skrift.

Det finns två allmänna typer av konstruktion som en byggmästare är anställd för att utföra. Den första är kommersiellt byggande och dessa byggentreprenörer kan utföra alla aspekter av konstruktion eller kanske endast utföra specialiserade arbete som betong eller takläggning. Du kan kontrollera en companyâ € s profil om de är medlem i Associated Byggare och entreprenörer of America (ABC). Även om inte alla huvudentreprenör är medlem, de som är ge specifik information om deras företag att allmänheten kan se. Likaså, precis som med Better Business Bureau, kan kunderna lämna in klagomål mot medlemmar.

Den andra typen av byggnad entreprenör är en som utför bostadsbyggandet. Hem byggare i Nordamerika är ofta en del av en förening som kallas National Association of Home Builders. Liknande organisationer och föreningar finns även i andra länder, som till exempel den kanadensiska Bygg Association (CHBA). Återigen, är medlemmar i en nationellt erkänd sammanslutning som krävs för att dela företagsinformation för att få medlemskap. Dessa föreningar ger också information till allmänheten som hjälper konsumenter väljer en byggmästare.

Bara för att en byggmästare doesnâ € t tillhöra en sammanslutning doesnâ € t betyder att de är okvalificerade, men fortsätt med försiktighet. Mindre företag väljer ofta att ta avstånd med några organisationer antingen på grund av politiska åsikter eller avtal arbetskraft och en del väljer helt enkelt att inte betala medlemsavgiften. Alla byggmästare du anser bör vara medlem i Better Business Bureau om inte en annan organisation, dock. Undvik entreprenörer som inte har någon uppenbar historia, så många bygg bedrägerier har avrättats på intet ont anande husägare.

Du bör få minst tre anbud, eller uppskattningar, för det arbete du anställer utförs. Med all sannolikhet kommer buden att vara mycket nära i mängden. Gå försiktigt om man är mycket lägre än de andra två och vara beredd att ställa frågor. Du vill vara säker på att du är skyddad mot utdragna slutdatum och oavslutat arbete. Du bör också fråga hur mycket, om någon, av arbetet kommer att utföras av underleverantörer. Underleverantörer är inte tabu på något sätt, men vissa företag saknar förmåga att effektivt samordna och hantera dem.

Kom ihåg att även om du inte behöver anlita en entreprenör som är medlem i en erkänd sammanslutning, kan du ha en enklare tid försvara dina rättigheter som konsument om du gör. I slutändan, du vill hyra en byggmästare med en stabil verksamhet rekord, ett konkurrenskraftigt bud, och en förmåga att garantera deras arbete kommer att slutföras i tid och effektivt sätt. Dessutom bör de erbjuder en garanti på både deras hantverk och byggmaterial.

  • Byggentreprenörer bör erbjuda andra faktorer utanför lågt pris, såsom effektivitet och kvalitet byggmetoder.
  • Ett hem byggmästare association kan erbjuda information om sina medlem byggentreprenörer.
  • Att hitta en bra entreprenör är en process för att söka efter en med utmärkt erfarenhet och en historia av kompletteringsprojekt.