Vad är stängd Crumb Bröd?

June 15

Stängt smula bröd avser den inre strukturen på brödet under skorpan. Generellt bagare använder termerna öppna smula och sluten smula bröd att beskriva graden av täthet av brödet och om brödet kommer sannolikt att få hål i sitt inre. Brödet under skorpan kallas smula, och att veta vilken typ av smula bröd ger kan informera dina bröd val beslut.

Öppen crumb bröd tenderar att ha en inre Lacy struktur, och är ofta mer seg än slutna crumb bröd sorter. Det är jämförbart med en löst stickad sjal, medan den slutna smula bröd kan jämföras med tätt sticka strumpor. Öppna smula bröd är ofta bröd som franska bröd och Pugliese. De kan ha uppmärksamhets bubblor i brödet som öppnar upp smulorna. Surdegsbröd är nästan alltid öppna smula bröd eftersom surdeg eller "kocken" gör att brödet för att fånga mer luft.

Omvänt, stängd smula bröd är sannolikt har en mer känslig smula och brödet är tätare. En surdeg limpa och ett stängt crumb limpa ungefär samma storlek kunde jämföras i vikt. Surdeg kommer att väga betydligt mindre eftersom degen inte så tätt packade tillsammans när det är bakat. Den slutna smula bröd limpa kommer att ha mer verkliga bröd per kvadrattum än en öppen smula och kommer i allmänhet att vara mjukare och tätare istället för seg och ljus.

Den genomsnittliga limpa vitt eller vetebröd tenderar att vara en sluten smula bröd. Ett annat exempel är brioche, som innehåller ägg och därmed fångar mindre luft än vad en surdeg eller franskt bröd limpa. Snabb bröd som muffins, pannkakor och kex bör stängas smula, vilket är anledningen till instruktionerna i recept berätta att inte röra dessa bröd mer än nödvändigt.

Om du noterar tunnlar i dina muffins, har du skapat en öppen smula istället för sluten smula bröd, vilket innebär att du har overbeaten din muffin deg. Overmixing, vilket gör att degen eller smeten för att fånga mer luft, kan resultera i en högre ökning men en lösare smula. Du vill undvika detta eftersom en sluten smula muffins som har blandats lagom är mycket mer känslig och öm. Ingen vill verkligen en seg muffin eller en tuff pannkaka.

Stängt smula bröd är ofta det bästa valet för smörgåsar, särskilt när du vill skivat bröd. I själva verket om du någonsin köper skivad surdeg eller franska bröd, kanske du märker att smula är hårdare än vad som är vanligt i en osegmenterad limpa franska bröd. Hål kan göra med hjälp franska bröd för smörgåsar opraktiskt, så tillverkare som säljer skivade franska bröd lufta det mindre för att undvika stora hål i brödet. Å andra sidan, om du köper knaprig franska bröd och skiva den på längden, hålen kan faktiskt vara till din fördel, eftersom de inte påverkar jordskorpan och kan ge extra utrymme att placera ingredienser. Vidare, många föredrar en fin, kryddig, knaprig bröd till en sluten smula stil som det ger mer crunch och textur till en smörgås.

  • Surdegsbröd är nästan alltid öppna smula bröd eftersom surdeg eller "kocken" gör att brödet för att fånga mer luft.
  • Brioche är en typ av sluten smula bröd.
  • Snabba bröd, som pannkakor, bör stängas smula.