Vad är gräspollen?

June 5

Gräspollen består av mikroskopiska korn som innehåller den planta € s odlingsmaterial, och frigörs från gräset att blåsas av vinden för att befrukta andra växter. Den pollen kan landa i en persona € s näsa, hud, ögon och lungor. Några arter av gräs producerar pollen som kan orsaka kraftiga allergier hos människor. Dessa allergier är typiskt kända som hösnuva, men kan också orsaka astma.

Det finns cirka 1.200 arter av gräs i Nordamerika, men bara ett fåtal är allergiframkallande. Bland de vanligaste gräs som orsakar hösnuva är Kentucky bluegrass, Bermuda Gräs, ogräsdurra, hundäxing och timotej. Några av dessa gräs används för gräsmattor, men, om odlas på rätt sätt, producerar lite pollen. Frekvent klippning för att hålla gräset från blomningen kommer att förhindra produktionen av de flesta gräspollen.

De gräsmatta gräs som producerar allergi pollen varierar geografiskt. I Europa och i norra USA, är Kentucky bluegrass en vanlig gräsmatta gräs. I södra USA, är en vanlig gräs Bermuda gräs, som inte tenderar att producera pollen såvida stressad. Om befruktas regelbundet vattnas väl, och mejade regelbundet, kommer denna typ producerar lite pollen. Det finns sorter av Bermuda gräs som inte producerar något pollen.

Gräsmattor och golfbanor är i allmänhet inte en stor källa till pollen. Många gräsmattor fälla gräs pollen, ta bort det från luften. Det är gräs i tomma partier, genom sidorna av vägarna, och i medianer som vanligtvis de stora pollenkällor.

Den typ av gräsklippare används kan påverka mängden av pollen som släpps ut i luften från klippningen. Gräsklippare som hämmar frisättningen av pollen inkluderar bak-paketering gräsklippare, gräsklippare push-rulle, gräsklippare mulching och de flesta kraft rulle gräsklippare. Sido urladdning gräsklippare används utan en påse tenderar att rubba pollen från gräsmattan och i luften.

Gräspollensäsongen varierar beroende på plats. I norra USA, tenderar säsongen att köra från maj till augusti. Det är längre i söder, med start i mars och slutar i oktober. Väderförhållanden påverkar också pollinering perioden, och kan öka eller minska mängden pollen i luften.

Gräs pollenallergi kan variera beroende på i vilken region en person bor. En allergiker kan drabbas av allergier från pollen i en del av landet, men inte i ett annat. Dessutom kan en person som har genomgått injektion terapi för att behandla sådana allergier behöver en ny serie av allergi skott om han flyttar från en geografisk plats till en annan. Områden som brukade vara allergivänliga tillflyktsorter för personer med gräspollen allergier, såsom Arizona, har blivit överskridande med pollen som gräsmattor och frodig vegetation har planterats i nyutvecklade områden.

I områden med mycket pollen, experter spåra mängden gräspollen i luften och publicera det som en del av väderrapporten. Känd som gräspollen räkna, kan denna information hjälpa allergiker besluta om att stanna inomhus på dagar då pollen är särskilt dåligt. Varmt torrt väder i kombination med vindar resulterar i allmänhet i höga pollental. Dessa räknas inte bryts ned av gräsarter, men eftersom de gräspollen ser identiska mikroskopiskt.

Gräspollen allergiker är ofta rekommenderas att undvika utomhus mellan 5 och 10:00, om möjligt, eftersom det är oftast den tid som pollental är störst. Torkning kläder i en torktumlare, i stället för att hänga dem utomhus för att torka, kommer att hålla pollen från att komma på dem. Det är också klokt att hålla hemmet och bilrutor stängda för att hålla pollen ute. Slåtter kan vara problematiskt för hösnuva drabbade, så de som är allergiska bör antingen bära en mask eller har någon annan klippa gräset.

  • Gräs pollenallergi är allmänt känd som hösnuva.
  • Gräs pollenallergi kan variera beroende på i vilken region en person bor.
  • Olika gräsklippare kan orsaka varierande mängder pollen som ska släppas ut i luften.
  • Gräspollen kan få på rena kläder när de hängs utanför torka.
  • Gräs på en gräsmatta.
  • Torkning kläder i en torktumlare stället för utanför kan hjälpa till att hålla pollen från att komma på dem.
  • Gräsklippare Reel tenderar att undertrycka frisättningen av pollen.