Hur blir jag en Foreign Exchange Student?

March 3

Beslutar att bli en utländsk utbytesstudent är en stor livserfarenhet som också ser bra ut på ditt CV för någon högskola eller forskarskolan applikationer. Du kommer att ha många beslut att fatta om det land du vill besöka och hur länge du vill stanna, och det är nödvändigt att planera för erfarenheter i god tid.

Nästan alla utbyteselev program inrättas genom skolor och universitet, även om vissa erbjuds genom ideella organ. De flesta program har vissa krav som du måste uppfylla innan du anses för utbyte, till exempel bra betyg och en viss utbildningsnivå.

Tänk hur länge du vill stanna i det andra landet. Du kan i allmänhet stanna några veckor eller månader, en hel termin, eller ens ett helt år. Du måste också forskning där du kommer att leva. Vissa utländska utbytesstudenter bor hos en värdfamilj, medan andra lever i sovsalar eller andra uppehålls hallar på skolan eller på universitetet.

Om du reser till ett land där folket talar ett annat språk än du, är det naturligtvis en bra idé att lära sig så mycket om det språket som du kan innan du lämnar. Du kommer troligen att bli mer flytande i språket ju längre du stannar, men det hjälper att ha vissa grundläggande kunskaper innan du blir en utländsk utbytesstudent. Forskning några speciella seder eller traditioner för att undvika oavsiktligt förolämpa någon. De flesta utbytesstudent program kommer att ge en guide för dig, åtminstone i början, att resa med dig och hjälpa dig att få justeras.

För att bli antagen till utbytesstudent program, måste du fylla i en ansökan. Undervisning och avgifter varierar i olika program, men du bör räkna med att betala en motsvarande pris per termin att en student skulle betala för universitetet, ibland även för gymnasieprogram. Tänk på att de flesta avgifter är där för att täcka flyg, sjukförsäkring, ett pass eller studentvisum, levnadskostnader och liknande kostnader. Eventuella extra kostnader kommer sannolikt att vara ditt ansvar, men det är en bra idé att undersöka alla program ordentligt innan du ansöker. Stipendier finns ofta tillgängliga för utländska utbytesprogram.

Om du väljer att bli en utländsk utbytesstudent och studera utomlands, kommer det förmodligen att bli en av de mest givande upplevelserna i ditt liv. Det kommer att ge dig möjligheten att uppleva en annan kultur, träffa nya människor, möjligen lära sig ett nytt språk, och slutföra dina kurser i en helt ny miljö. Det är inte längre nödvändigt att faktiskt byta platser (utbyte) med en elev i ett annat land, men det kan vara en särskilt upplysande sak att göra för att göra upplevelsen ännu mer personlig.

  • Utbytesstudenter ofta lever och studerar i ett annat land under flera månader eller mer.
  • De flesta valuta program inrättas genom skolor och universitet.
  • Program studerandeValuta har vissa krav som måste uppfyllas, såsom bra betyg.