Ställa och Ändra Notificatons på din iPod Touch

January 11

Anmälningar kan automatiskt visas på en iPod touch från appar med ny information, som till exempel Facebook vänförfrågningar, även när appen inte är igång. (Du kan se meddelanden direkt i Notiscenter genom att svepa nedåt från toppen av alla skärmar.)

Anmälningar varierar beroende på app - vissa meddela dig med varningar (text eller ljud), och vissa display en numrerad bricka på ikonen app (till exempel för att visa att du har meddelanden på Facebook eller Twitter). Du kan styra vilken typ av anmälan som du får från varje app, och du kan stänga aviseringar av eller på för varje app.

För att slå meddelanden på eller av, välj Inställningar → Anmälningar att se skärmen Meddelanden. Du kan sedan ställa in en Stör ej schema för att inte störas av anmälningar - tryck på knappen Stör ej för att se Stör ej skärmen.

Om du trycker på Off switch för Schemalagd att slå på den, kan du sedan trycka på Från / Till knappen för att se Quiet Time skärmen, där du kan ställa in "från" och "till" gånger med samma typ av slot hjulet du använda för att ställa in realtid.

Denna inställning definierar "tyst tid" - att faktiskt slå på Stör ej alternativ och använda denna tysta tid, välj Inställningar från hemskärmen och trycker på Off switch för Stör ej att slå på den.

På skärmen Meddelanden kan du också knacka Tillåt samtal från att ange vilka Facetime-samtal du kommer att acceptera: från alla, från ingen, från din lista över favoriter, eller från vissa grupper av kontakter. Om du slår på upprepade uppmaningar, du gör Facetime ringer att ringa två gånger inom tre minuter.

Ställa in meddelande om specifika appar, bläddra skärmen Meddelanden för att se apparna i Notiscenter. Tryck på ett program och sedan på På intill alternativet Meddelande Center att stänga av den, eller tryck Av för att slå på den igen.

Du kan också ange vilken typ av anmälan för varje app: Välj app i skärmen Meddelanden och trycker på alternativen för stilar varnings. Aktivera alternativet Badge App Ikon längst ner i appens meddelandealternativ skärmen för att visa ett märke på appens ikon.

Slå på Visa i Lås skärm för att se appens anmälningar på låsskärmen när iPod touch är låst.

Du kan också sortera app anmälningarna i Notiscenter - tryck manuellt högst upp på skärmen Meddelanden för att sortera meddelanden manuellt eller Efter Dags att sortera dem efter tiden.