Tips för att utforma din webbsida

October 15

En webbsida är i grunden en interaktiv publikation. Funderar några enkla principer nu, innan du börjar, kan bidra till att göra din webbsida mycket mer intressant och användbar för de människor som ser det.

 • Fråga "Varför gör jag detta?" Svaret hjälper dig att avgöra några viktiga saker om sidan. Följande lista beskriver de vanligaste orsakerna för människor att engagera sig i att skapa en webbsida:
 • Spendera inte för mycket tid på design: En enklare design är mer sannolikt att fungera för alla och vara lättare att uppdatera. Förbättra design som du får reda på mer om webbpublicering och mer om hur människor använder din sida.
 • Sätt bra grejer först: Föreställ webben som en gigantisk tidningshållare och den person surfar på webben som någon skanna fram täcker av alla dessa tidningar. Människor som ser din webbsida besluta om att stanna på din webbplats eller gå någon annanstans bygger till stor del på vad de ser när din sida kommer först upp.
 • Tänk hämtningstider: Att sätta massor av grafik i dina sidor är tidskrävande för dig och för dem som surfar på din webbplats.
 • Många människor ignorerar denna oro i dessa dagar eftersom de är på bredband, så även stora bilder laddas snabbt. Det finns tre problem med att göra detta antagande:
  • Bredbands tjänst har inkonsekvenser och hicka som låga hastigheter vid vissa tider.
  • Även en "snabb" nedladdning kan aldrig vara tillräckligt snabbt. En 3-sekunders väntan är ändå irriterande.
  • Det finns fortfarande några uppringd användare där ute, och ett grafiskt, säg, 1 MB, kan ta flera minuter att ladda ner på en uppringd förbindelse. Om du ställer denna vänta, kan du omedvetet köra några av dina användare nötter och lägg dem av din webbplats helt.
 • Känn din publik: Varför är folk på nätet? Undersökningar visar att de främsta anledningarna människor använder webben är för informationsinsamling, underhållning, utbildning, arbete, "tidsödande", och shopping. Vilken av dessa syften tänker ni för din webbplats att tjäna? Hur tror du överklaga till människor som är online? Hur kan du hjälpa dem att hitta dig? Svaren på dessa frågor kan hjälpa dig att förbättra överklagandet och nyttan av din webbplats.
 • Titta på webbplatser du gillar: Imitera framgångsrika element utan kopiering. Eftersom utvecklingen av din webbplats skrider, hålla kontroll den mot de webbplatser du tidigare identifierade och bredda din sökning för att få ytterligare idéer.
 • Plan för ständiga förbättringar: En del saker du in i en webbplats måste hållas aktuell. Till exempel, om ditt företag webbsida visar företagets kvartalsresultat, vara redo att uppdatera det snabbt när nästa kvartalets resultat kommer ut.

  Webb-site information som är uppenbart föråldrad är ett av de snabbaste sätten att lämna ett dåligt intryck av dig eller din organisation eller ett företag; den styr besökarna direkt från din webbplats. För företag, kan en out-of-date site kosta dig kunder.
 • Bestäm hur du definierar framgång: För en första insats, helt enkelt sätta upp något på webben som tydligt förmedlar grundläggande information är förmodligen tillräckligt. Du kanske bara behöver en online referenspunkt för människor som behöver komma i kontakt med dig per telefon eller via mail, eller vill veta lite mer om dig eller ditt företag.