Vilken är den 19: e tillägget till Förenta staternas konstitution?

February 13

Den 19: e tillägget till Förenta staterna konstitutionen lyder:

Före passagen av den 19th rättelsen, hade kvinnor i USA inte har rösträtt, och ett antal vägar i tillfälle var stängda för dem. Kvinnor kunde inte vara advokater, till exempel, och många stater hade sexistiska lagar om böckerna som förbjuder anställning i en mängd olika branscher för kvinnor. Många kvinnor naturligt skavde mot detta, att tro att det är oerhört orättvist, och de lobbade hårt för passage av en ändring som skulle säkra sin rösträtt.

Rötterna till den suffragisten rörelsen kan spåras till mitten av 19-talet, när kvinnor började första mötet att organisera marscher och lobbyverksamhet på uppdrag av kvinnors rättigheter. Kvinnor började också publicera broschyrer och böcker som beskriver de grundläggande argument kvinnors rättigheter rörelse, och de arbetade i samhällen över hela USA, tillhandahålla sociala tjänster till kvinnor och stödjande rörelser som bidrog till den totala orsaken.

År 1918, den suffragisten rörelsen snubblat på en lysande idé: medan kvinnor inte kunde rösta, skulle de påverka rösterna andras. En masskampanj anordnades med det uttalade syftet att be väljarna att rösta mot anti suffragisten kandidater, och det visade sig vara framgångsrik, sådd kongressen med människor som stödde rörelsen. När president Woodrow Wilson satte sitt stöd bakom idén, var scenen satt, och i juni 1919 antog kongressen den 19: Ändring, hänvisar det till senaten. Genom 1920, hade den 19: Ändring ratificerats av de 36 stater som krävs för att lägga till en artikel till konstitutionen, och kvinnorna fick rösträtt.

För amerikanska kvinnor, den 19th rättelsen var en enorm seger som tillät kvinnor att engagera sig direkt i den politiska processen. Med full rösträtt, kunde kvinnor rösta som ett block på lagstiftning som påverkat deras liv, och de började bli en kraft av sina egna i den amerikanska politiska arenan.

  • Den amerikanska Capitol Building.
  • Som president Woodrow Wilson stödde den 19: e tillägget till Förenta staternas konstitution.
  • Kvinnor fick rösträtt vid 19 Ändring.
  • Den amerikanska konstitutionen.