Vad är en Picket Fence?

March 16

En staketet är ett staket görs med upprättstående insatser, eller strejkvakter, i samband med horisontella stöd. Denna typ av stängsel tenderar att vara kort, och är utformad som en prydnads gräns, snarare än en som skapar integritet eller fungerar som en barriär för djur. Det finns många inkarnationer av staketet, beroende på personlig smak, även om den klassiska staketet är tillverkad av spetsiga stavar en jämn höjd och vitmålade. En staketet brukar också omsluter ett överdådigt planterade trädgård.

Denna typ av stängsel designen är nära förknippad med USA, även om staket byggs i andra länder också. Inom Amerika är staketet förknippas med suburbia, eftersom förorter hem är ofta byggda på stora partier som kräver stängsel. I stadsmiljö, skulle stängslet måste vara mer solid för att skapa en känsla av integritet och minimera brottsligheten, medan landsbygden har robust, utilitaristisk stängsel för att hålla djur i eller ut. Vissa människor har negativa associationer till staketet på grund av sin koppling till förorten. Många amerikaner tror också på Mark Twain när de ser en staketet, på grund en minnesvärd scen i The Adventures of Huckleberry Finn.

En typisk staketet är tillverkad av trä pålar, fastän pålar också kan göras från plast. Veden kan lämnas vanligt eller målat, beroende på smak, och de strejkvakter kan vara mycket dekorativa, med stiliserade snidade mönster, eller väldigt enkelt. Beroende på utformningen av stängslet, kan toppen av fenceline vara ännu hela vägen över, eller den kan doppa, skapar en uddig konstruktion som mjukar utseendet av stängslet. En staketet också inkluderar vanligen en matchande grind med en spärr för att hålla den stängd när den inte används.

En husägare kan uppföra en staketet för hand med enskilda strejkvakter, eller använd färdig slipat staketsektioner, som är mycket enklare att installera. Använda färdiga stängsel säkerställer att stängslet jämn och robust byggs, för människor som inte är så duktiga på byggprojekt som andra. Staketet har ännu inte säkert monterad i marken så att den inte kommer att falla över och växter och ogräs bör hållas borta från staketet så att det inte börjar ruttna. För personer med målade staket, hålla växter klart också gör stängslet lättare att måla, då den kräver ett nytt lager färg.

  • Ett hus med en staketet.
  • Vissa strejkvakter är ganska enkel i design.
  • Picket stängsel är populär förorts bostäder.
  • En staketet är oftast utformade som prydnads gräns snarare än något som skapar avskildhet.