Kan jag äta Raw Aubergine?

March 16

Du kan tryggt äta rå aubergine, även om det finns några grundläggande överväganden som du bör ha i åtanke när du gör det. Aubergine, även kallad aubergine, är en del av Nightshade familjen, tillsammans med potatis och tomater, och innehåller giftet solamine. De flesta människor kan äta en rimlig mängd rå aubergine utan att uppleva biverkningar från solamine, även om vissa människor kan vara känsliga för det och uppleva gastrointestinala besvär. Beroende på vilken typ av aubergine äts, kan det också vara ganska bitter när obehandlad, men saltning att avlägsna fukt från auberginen kan lösa detta problem.

Rå aubergine är helt enkelt en äggplanta som inte har tillagats, även om det kan framställas och behandlas på ett antal olika sätt för att ge den olika texturer. Aubergine är ganska hög på kostfiber, och innehåller små mängder av näringsämnen såsom vitamin C och K. Raw aubergine är också ganska mycket kolhydrater, särskilt socker, så många människor ser det som en kolhydrat med hänsyn till att balansera en måltid.

Om du är orolig för att äta rå aubergine eftersom det är en del av Nightshade familjen, så ska du helt enkelt övervaka ditt intag av sådana växter. Potatis och tomater är också en del av samma familj, och vissa typer av potatis, gröna tomater, och aubergine alla innehåller det giftiga ämnet solamine. Detta ämne är inte normalt giftig för de flesta människor och kan konsumeras utan risk även när dessa livsmedel är okokt.

Vissa människor kan ha känslighet för solamine, i vilket fall vissa mag nöd kan upplevas. Om du känner dig illamående eller liknande symptom efter att ha ätit rå aubergine, bör du överväga möjligheten att du är känslig för solamine och justera din kost därefter. Du kanske har ätit för många livsmedel tillsammans som innehåller solamine, såsom gröna tomater och potatis, som kunde producera ovanligt höga mängder av giftet i ditt system. Dessa livsmedel kan också vara giftiga för djur, särskilt små djur, så borde du i allmänhet undvika att utfodra dessa råa livsmedel till djur.

Förbereda rå aubergine är en process som kan ha en enorm inverkan på dess smak och konsistens. Vissa typer av aubergine, speciellt asiatiska sorter, kan ha en subtil och behaglig smak när okokt. Andra aubergine kan vara ganska bitter när obehandlad, och bör noggrant saltad och fick rinna. Denna saltning releaser fukt i aubergine, som innehåller bitterhet, så du bör skölja av och pressa aubergine torr innan du äter den.

  • Raw aubergine bör noggrant saltas före konsumtion.
  • Individer med en känslighet för solamine kan uppleva magbesvär efter att ha förtärt raw aubergine.
  • Aubergine kan ätas rå, men det är oftast bitter och smakar bäst när tillagas.
  • Aubergine är medlem i Nightshade familjen av växter, som är tomater och potatis.