Vad är Energy Work?

March 18

Energiarbete är en form av alternativ medicin som bygger på idén att kroppen är fylld med och omgiven av energifält som kan manipuleras. Genom att arbeta med dessa energifält, utövare tror att de kan främja harmoni och balans för sina kunder, att ta itu med särskilda medicinska tillstånd utöver lindra känslomässigt lidande. Energi arbete tar en mängd olika former, och det är på erbjudande från utövare i många delar av världen.

Enligt energiarbetare, hälsa den mänskliga kroppen och sinnet beroende stabilitet i energifälten runt kroppen. Om energin är blockerad eller störd, kan någon känna en motsvarande sjukdom eller emotionella oro. Utövare försöker känna energin i sina kunder och att manipulera det, eliminera blockeringar, ångra knop, och ta itu med de områden där energin verkar vara flyter counterintuitively.

Skeptiker hävdar att energiarbete är tveksamt, i bästa fall. Supportrar hävdar att de känner sig väldigt verkliga resultat efter sessioner, och att fördomsfri verkligen kan känna energin runt den mänskliga kroppen. Naturligtvis skulle man kunna hävda att resultaten är upplevelsen av förväntan, ett vanligt problem inom vetenskaplig forskning, och få verkligt empiriska studier har gjorts för att ta itu med denna form av medicin och de fordringar som åtföljer den. Med tanke på detta är det viktigt att tänka på placeboeffekt fenomen i korrelation till alla former av energiarbete.

Vissa former av energiarbete är ganska gamla. Traditionell kinesisk medicin, till exempel, är baserad på begreppet qi, eller livskraft, med praktiker som arbetar för att balansera qi i kroppen med tekniker som akupunktur och kinesiska örter. Fler moderna former involverar visualisera energifält runt kroppen och arbetar med detta område utan att röra kunden, med några utövare hävdar att de kan se en färgad aura runt sina patienter. Reiki är ett exempel på denna typ.

Denna praxis kan också kombineras med karosseri, hands-on tekniker som är utformade för att hantera specifika fysiska problem. Till exempel innebär akupressur manipulation av specifika tryckpunkter på kroppen att frigöra energiflödet, och kranio-sakrala terapi innebär manipulering av skallen och ryggraden för att ta itu med energiska obalanser.

Utövare som erbjuder energiarbete kommer i en rad olika filosofier och stilar. Vissa människor har en mer empiriskt förhållningssätt till sitt arbete, försöker använda vetenskapliga metoder för att undersöka flödet av energi i sina kunder, medan andra föredrar en mer holistisk syn. Människor som vill utforska denna form av alternativ medicin kanske vill träffa flera utövare att tala om sina stilar innan en tid för en session.

  • Traditionell kinesisk medicin utövare arbetar för att balansera qi i kroppen med kinesiska örter.
  • En akupunkturpunkt inte nödvändigtvis ligger på eller nära strukturen det är tänkt att påverka.
  • Syftet med akupunktur är att stimulera flödet av livsenergi, även känd som qi.
  • Reiki terapi innebär att visualisera energifältet runt kroppen och arbetar inom detta område utan att röra klienten.
  • Hälsan hos den mänskliga kroppen och sinnet beroende stabilitet i energifälten runt kroppen.
  • Akupressur är en typ av energi healing teknik.