Vad är Genmai Cha Tea?

March 26

En exotisk japansk dryck, genmai cha te är också känd som folkets te eller brunt ris te. Hela blad drycken är tillverkad av brygg ris och gröna teblad tillsammans. Resultatet är en söt, nötig efterrätt te som är populär i många områden.

Ett annat namn på te kallas vanligtvis är folkets te. Detta är på grund av sina rötter i japansk bonde historia. Historiskt te var en dyr lyx. För att göra en sådan dyr råvara förra, japanska bönder blandade sina teblad med rostad ris. Från denna enkla förfarande, det genmai cha te smak föds.

Genmai cha eller Genmaicha gör ibland ett knäppande ljud som ris kockar med teblad. Av denna anledning är det också känt som popcorn te. Vissa hävdar till och med att det smakar liknar popcorn. Teet har ljusgula löv och ger en mild, gräsbevuxen smak i kombination med den för den nutty rostade ris används för att brygga det.

Att brygga genmai cha te, bör vattnet vara genomsyrad på 176-185 grader Fahrenheit (80-85 grader Celsius). Tre till fem minuter av brygg rekommenderas generellt för bästa resultat. Vissa människor, föredrar en lättare te, kan dra i så lite som en minut. Genmai cha te anses vara en enkel te för bryggning. Även om de flesta människor föredrar drycken varm, kan den avnjutas kall också.

Matcha-iri Genmaicha är en populär form av genmai cha te. Med lagt matcha, eller pulveriserat grönt te, är det den typiska versionen av te som säljs på marknaden. Matcha-iri Genmaicha är oftast mer grönt än gult. Teet är också ofta starkare än vanligt genmai cha te. En fin sil rekommenderas vid brygg detta te, eftersom bladen är liten och kan enkelt lämnas kvar i den färdiga produkten.

Människor från alla samhällsskikt finner nöje i drycken. Japanska barn i synnerhet njuta av det milda te som en del av en efter skolan mellanmål. Många människor väljer att dricka te innan läggdags för att framkalla en känsla av avslappning. Billig, enkel och lättillgänglig, anses det en varm och skön, tröstande dryck, särskilt under de kalla månaderna av året.

En populär japansk legend presen ett intressant alternativ till dryckens historia. Under 1400-talet, en samuraj krigsherre i Hakone var rasande när hans tjänare, kallad Genamai, spillde ris ur fickan i samurajen gröna te under ett möte. Samurajen dödade tjänaren och fortsatte med sitt möte, men fann att hans bortskämda dryck var mycket smakrik. För att hedra tjänare, då proklamerade han att te bör kallas genmai cha te.

  • Genmai cha blandat brunt ris med grönt te.
  • I Japan är genmai cha te ofta kallas "folkets tea" eller brunt ris te.