Vad är en svart Bun?

November 9

En svart bulle är lite vilseledande i namn, eftersom det kanske inte är en bulle alls. Det liknar fruktkaka, men istället för att ha en smet i vilken frukter blandas, består den av ett bakverk skorpa omger en tungt kryddat, och ibland brandied, russin eller vinbärs fyllning. Den typiska svarta bulle görs i stora limpa kastruller, och kan göras flera dagar i förväg för att äta den så att vinbär och russin Blanda mogna. Vanligtvis den svarta bulle serveras i skivor.

Denna dessert är berömd i Skottland där det var en gång oftast serveras på trettondagen, men det är nu mer förknippas med firandet Hogmanay, den skotska New yearâ € s Eve. Den bildar en traditionell dessert unikt ansluten till Skottland, och recept för den existerar väl in i det förflutna. Skotska äldste ömt minns skålen som betjänas av sina mormödrar, och vissa historiker tyder det tidigaste recepten dagen till 16-talet. Dessa recept kan ha inspirerats av några av de fruktrika kakor av Italien.

Ett antal kryddor gör upp det inre av den svarta bulle. Dessa inkluderar vissa traditionella som ingefära, kryddnejlika, kryddpeppar, kanel och muskot. De flesta recept kräver också svartpeppar, vilket ger en ovanlig och starkare övergripande smak. Kockar kan använda citron eller kanderad skal, och riktningar i recept ofta kräver blötläggning vinbär och / eller russin i flera minuter i antingen vatten eller alkohol för att knubbig upp dem.

Även om de flesta recept för svart bulle görs i limpa formulär kan du göra individuella svarta bullar i runda tarte former eller en svart bulle paj. En ovanlig matlagning riktning i en majoritet av recept är tillagningstiden, vilket i paj eller limpa formen kan vara så länge som tre timmar. Denna långa tillagningstiden rekommenderas så att russin och korinter kondenseras till en klibbig, kryddig fast mix. Andra rekommenderar tillåter den färdiga konfekt sitta i flera dagar för att skapa den stelnade centrum.

Den fasta inredningen av en svart bulle gör det mer som godis än kaka eller paj. Det tyder vissa desserter som finns i Italien. Den föreslår särskilt panforte, en seg citron, russin och nötter kaka som bakas i en rund form. Båda är fasta och något klibbig, men ändå mycket läckra.

Det finns ett antal recept på nätet för svart bun, och var och en kan skilja lite i tillagningstid, ingredienser och liknande. Pastry degen som används är oftast mycket lik piecrust, men om du € re gör limpan form kan dessert kräver mycket mer skorpa än genomsnittet paj. Detta ISNA € t exakt en låg fetthalt behandla med tanke på mängden smör eller förkorta används för att göra en skorpa, men det är en viktig dessert om du planerar att fira nyår i autentisk skotsk stil.

  • Svarta bullar traditionellt kryddat med muskot.
  • Kryddnejlika används traditionellt till säsongen svarta bullar.
  • Vinbär används ofta som att fylla i en svart bulle.
  • Många svarta bulle recept kräver svartpeppar.