Vilka är de olika typer av operationer för Pterygium?

April 4

En pterygium är en tillväxt på utsidan av ögat som kan expandera över hornhinnan, som skymmer sikten och ljustransmission för ögat. Några fall kan behandlas effektivt med ögondroppar för att minska svullnad och hålla ögat fuktigt. Pterygium ofta inte inkräktar på hornhinnan, vilket gör det ofarligt, men i vissa fall kirurgi för pterygium avlägsnande är nödvändigt. Traditionell kirurgi för pterygium innebär antingen lämnar ögat nakna där tillväxten togs bort eller sy andra ögat vävnad över excision webbplatsen. En annan typ av kirurgi innebär limning ett skyddande membran över operationsstället.

Kirurgi för pterygium utförs vanligtvis på polikliniskt med lokalbedövning i ögat. Ibland kommer kirurgen att placera patienten under narkos. Med små kirurgiska verktyg, avlägsnar kirurgen tillväxten från utsidan av ögat. I ett kalt sklera kirurgi, kirurgen lämnar ögat som den är efter avlägsnande av pterygium. Denna typ av kirurgi är den minst vanliga eftersom många patienter upplever en återväxt av pterygium, som ofta är större än den första förekomsten.

De flesta traditionella operationer involverar kirurgen tar en liten del av vävnad från under patientens ögonlocket för att ympa över området där pterygium togs bort. Denna typ av kirurgi för pterygium minskar risken att problemet uppstår igen. Eftersom utrymmet fylls i, finns det mindre utrymme för en onormal tillväxt ska visas. Vävnaden hålls på plats med små stygn som kan skapa smärta eller obehag under flera veckor tills de upplöses eller avlägsnar kirurgen dem efter det att området har läkt.

Det mest önskvärda metoden för kirurgi för pterygium innebär limning vävnad ovanför operationsområdet. Detta avlastar mycket av smärta i samband med stygn och minskar risken för komplikationer under operation eftersom det är lättare för kirurgen att limma vävnaden till ögat snarare än sy den också. Läkningstiden ofta minskas eftersom vävnadsobligationer snabbt med ögat, skyddar den och förhindra återväxt av pterygium.

Vävnadsadhesiv används i pterygium kirurgi är tillverkad av delar av blod för att hjälpa den koagulera. De koagulering proteiner i limfogen den skyddande beläggningen till ögat nästan omedelbart, vilket gör det snabbare och enklare för kirurgen att fästa vävnaden efter skärning av pterygium bort. Det finns minimala biverkningar förknippade med detta förfarande, och den vanligaste är en lätt rodnad på ögat, som normalt avtar inom några veckor.

  • Traditionella operationer för pterygium innebära att ta en liten del av vävnad från under ögonlocket och ympning det där pterygium togs bort.
  • Varje form av ögonkirurgi kommer med en viss risk för komplikationer.