Vilka är de bästa tipsen för konvektionstillagning?

May 9

Genom att använda en fläkt för att cirkulera värmen, kan en varmluftsugn producera rätter som är jämnt bakade hela och kan spara energi genom att sänka tillagningstid. De som försöker konvektion matlagning för första gången kommer dock sannolikt att finna att de måste göra justeringar till sin normala matlagning teknik, annars riskerar brände rätter. Med i några viktiga tips kan hjälpa underlätta övergången från konventionell till konvektion matlagning. För det första, konvektionsugnar oftast kräver minskad tillagningstider och temperaturer, och kräver grunda kokkärl. Dessutom maste konvektionstillagning kräver ett vakande öga samt några försök och misstag.

På grund av det faktum att konvektionsugnar använder en fläkt för att jämnt cirkulera värme, livsmedel som tillagats i denna typ av ugn kräver mindre energi för att bli genomstekt än de som framställts i en konventionell ugn. I praktiska termer innebär detta att när de förbereder ett recept i en konvektionsugn, bör man minska den angivna temperaturen, tillagningstid eller båda. Vissa matlagningsexperter föreslår att reducera en recipeâ € s angivna temperaturen med 30 grader Fahrenheit (ca 15 grader Celsius). Andra rekommenderar minska en recipeâ € s angivna tillagningstiden med 25 till 30 procent. Ytterligare andra råder reducerande både temperatur och tillagningstiden.

Förutom att göra justeringar i temperatur och tillagningstid, måste de byta till konvektionstillagning också se till att de använder lämpliga kokkärl. Konvektionstillagning är framgångsrik först när luften fritt kan cirkulera runt de livsmedel som tillagas. Därför bör djupa bakformar eller täckta rätter undvikas. Kockar bör istället använda cookie blad eller grunda bakplåtar där så är möjligt. Om matlagning en kalkon eller annan stor del av kött, bör det fastställas på en stek rack.

Även efter en erhåller lämplig kokkärl och justerar koktid och temperatur kommer maste konvektionstillagning sannolikt kräva en period av försök och misstag. Det kan vara nyttigt att experimentera med välbekanta recept, försöker olika kombinationer av tillagningstid och temperatur och tagit del av vilken kombination ger bäst resultat. Tills man har blivit bekant med hennes konvektion ovenâ € s prestanda, kan det vara nödvändigt att stanna kvar i köket medan matlagning att visuellt övervaka en Disha € s framsteg. Samtidigt som övergången till konvektionstillagning kan vara frustrerande i början, många professionella kockar rekommenderar att de som håller ut genom denna anpassningsperiod så småningom kommer att belönas med springier bröd, saftigare kött och flakier cookies.

  • Temperaturer bör minskas med cirka 25 grader i en varmluftsugn.
  • Det är vanligtvis nödvändigt att förkorta tillagningstiden vid bakning med en varmluftsugn.