Vad är en Bridge Plug?

May 7

En bro kontakten är ett verktyg som används i borrhål applikationer inom oljeborrningsindustrin. Downhole innebär att bryggan pluggen används i en underjordisk sätt, vilket betyder att den anbringas i brunnshålet, eller under jord, för att stoppa en brunn från att användas. En bro kontakt har både permanenta och tillfälliga tillämpningar, vilket innebär att den kan tillämpas på ett sätt som permanent upphör oljeproduktionen inträffar från brunnen itâ € s appliceras på, eller det kan tillverkas på ett sätt som gör det hämtas från borrhålet , vilket möjliggör produktionen från brunnen för att återgå. De kan även användas på tillfällig basis inom borrhålet för att stoppa råolja från att nå en övre zon av brunnen medan itâ € s som bearbetas eller behandlas.

Bridge pluggar vanligtvis tillverkade av ett antal material som var och en har sina egna tillämpliga fördelar och nackdelar. Till exempel, är brygg pluggar tillverkade av kompositmaterial som ofta används i högtrycksapplikationer eftersom de kan motstå tryck av 18,000-20,000 psi (124-137 MPa). Å andra sidan, tenderar deras permanent användning inbjuda till glidning över tid på grund av bristen på bindning mellan kompositmaterial och material inuti borrhålet. Bridge pluggar tillverkade av gjutjärn eller annan metall kan vara perfekt för långvarig eller ens permanenta tillämpningar, men de donâ € t hålla sig mycket bra i högtryckssituationer.

Bridge pluggar donâ € t bara få placeras i ett borrhål och vänster för att plugga i slutet, dock. I själva verket, placera en bro plugg inom ett borrhål till antingen permanent eller tillfälligt stoppa flödet av olja eller gas är en intensiv process som måste göras taktiskt och skickligt. Det måste ske samtidigt som man utnyttjar en bro plugg verktyg som är speciellt utformad för att placera bro pluggar på ett effektivt sätt.

Verktyget används för att placera kontakt har oftast en avsmalnande och gängad spindel som är gängad in i centrum av bron kontakt och skjuthylsor placerade i följd med varandra så att när verktyget griper pluggen, ärmarna komprimera runt kontakten och verktyget roterar pluggen i hålet i borrhålet. När bron stiftet är på det önskade djupet, är verktyget frikopplas från den axiella mitten av proppen, och ogängat från cylindern. Verktyget avlägsnas från borrhålet med pluggen lämnas på plats, eftersom ärmarna har expand när verktyget inte längre har pluggen engagerade.