Vilka är de bästa källorna till gratis Mulch?

February 23

Använda kompost har ett antal fördelar, inklusive förebyggande erosion, tillsättning av näringsämnen till jorden, och underhålla marktemperatur och fuktighet. Mulch kan vara dyrt, dock, och många människor söker gratis eller billigt sätt att få det. Även om det kan ta lite titta runt, kan olika typer av kompost erhållas gratis från en persons egen bakgård, grannfastigheter och kommuner. Vissa företag, såsom landskaps företag eller stenbrott, kan också vara källor till fri kompost.

Förmodligen det enklaste sättet att få gratis kompost eller kompost är från en individs egen bakgård. Det finns en mängd olika organiska material som kan användas för kompostmaterial. Beskäras träd lemmar och buskage, rakade löv, gräsklipp och barr alla göra lämpliga alternativ till den dyra kompost köps i butiker. Dessutom kan döda eller nedskjutna träd och lemmar flisas med hjälp av en flishugg.

Som ett alternativ till att använda en egen gård, kan en person också använda sin grannes gård, samtidigt som en gratistjänst på samma gång. Många människor skulle hoppa på chansen att ha någon annan göra sitt trädgårdsarbete. Genom att erbjuda en kostnadsfri tjänst för att beskära buskar, kratta löv, klippa gräset, eller ta bort döda eller oönskade träd, kan en person få material för organisk kompost. Gräsklipp och bladen kan ofta användas som de är, men träd och busk avfall typiskt måste flisas först.

Ett annat sätt att få gratis kompost är genom den lokala staden, församlingen, eller län. Merparten av tiden, är varvet avfall såsom trädgrenar och pensel, plockas upp av arbete besättningar flisas till mull. Många områden erbjuder denna återvunnet trädgårdsavfall till invånarna utan kostnad under våren och hösten. Ofta alla invånare måste göra för att få denna kompost är dra bort det.

I områden som inte erbjuder en gratis kompost giveaway, kan invånarna fortfarande att kunna få gratis kompostmaterial. Ofta kommer deponier och tjänster för bortskaffande ger trädgårdsavfall till lokala plantskolor. Dessa plantskolor kommer sedan strimla eller chip den och sälja den, gör en fin vinst. Istället för att betala plantskolor, kan individer kunna eliminera mitten mannen och kontakta en deponi för att få trädgårdsavfall, som sedan kan flisas med hjälp av en flishugg.

Trädfällning och landskapsarkitektur företag kan också vara en stor källa för gratis kompostmaterial. Dessa företag kommer ofta betalar saftiga avgifter för deponier och tippar att bli av träden. Istället för att betala de avgifter, ägare eller förvaltare av dessa företag kommer ofta gärna leverera eller låta folk plocka upp flisas upp avfallsmaterial till närboende, oftast gratis. Det kan finnas en liten avgift ibland, men det är ofta bara en bråkdel av den kostnad som en plantskola skulle ta ut.

Oorganisk kompost är ett annat alternativ. Den vanligaste typen, småsten, används ofta för både trädgårds kompost och lekplats kompostmaterial. Erhållande fri sten kompost kan vara lite svårare, men det är möjligt.

Ett alternativ till detta är en stor lokal stenbrott, vilket kan ge bort några av dess mindre önskvärda eller extra små stenar. De flesta av dessa företag hanterar mycket stora order, och de kan vara villiga att ge bort en liten mängd gratis. Om de inte är wiling att del med något grus, kommer övergivna stenbrott ofta har högar av överblivna grus, småsten och stenar.

Om en person tror att han kan utföra uppgiften, kan grus och stenar av olika storlek och färg också hittas längs flodstränderna. Dessa kan samlas in, transporteras, och tvättas med högtryckstvätt eller trädgårdsslang. Samla en stor mängd från en naturlig källa såsom en flod, men rekommenderas inte, eftersom det kan orsaka vissa miljöskador.

  • Kompostering är gratis, och skapar en mycket näringsrik kompostmaterial.
  • Grus kompost kan samlas in från övergivna stenbrott.