Regler för namngivning Apple s Variabler

February 28

Eftersom Mac saknar sunt förnuft, det finns regler som definierar vad en variabel kan kallas. Variabelnamn

  • Kan bestå av bokstäverna i alfabetet (både stora och små), siffrorna 0 till 9, och understreck (_)
  • Kan inte ha mellanslag
  • Kan inte starta med ett nummer
  • Kan inte vara samma som reserverade ord

Du får streck genom att trycka på Skift + - (minustecken eller bindestreck).

Generellt gäller att om du av misstag ger en variabel ett namn som är ett reserverat ord, Applescript ger dig ett felmeddelande. Den dåliga nyheten är att felmeddelandet inte säga något begripligt, som set är ett reserverat ord. Istället, om du försöker och namnge en variabel set och sedan försöka sammanställa manus, får du ett felmeddelande (poppar ut från toppen av ditt manus fönster) som talar om att ett syntaxfel har inträffat. Den detaljerade felmeddelande säger Förväntad uttryck men hittade "set".

Den goda nyheten är att när du får lite övning under bältet, undviker reserverade ord är ingen stor sak. För nu, bara stoppa detta faktum i sidofältet utrymmet i ditt sinne. Tabell 1 visar några exempel på acceptabla och oacceptabla variabelnamn.

Tabell 1: Exempel variabelnamn


Variabelnamn

Accepterbarhet

fred

Okej

x7zxc_45tre_aaffef

Okej, men ganska svårt att förstå

detta är en variabel

Uh-uh: raster Regel # 2 (utan mellanslag tillåts)

this_is_a_variable

A-okej

NumberOfCars

Fin: Du kan mixa och matcha gemener och versaler i ett variabelnamn

ThisIs_a_percent

Böter

ThisIs_a_%

Något sätt:% är inte ett tillåtet tecken

upprepning

Nej, nej, nej! Detta är ett reserverat ord

Du behöver inte oroa dig för att blanda versaler och gemener i ett variabelnamn eftersom Applescript är inte skiftlägeskänsliga. Å andra sidan, om du definierar två variabler som The_Boss och the_boss, även om de ser annorlunda för dig, Applescript behandlar dem som samma, vilket kan orsaka problem i ditt manus om du tänker att de är annorlunda. Den goda nyheten är att när du faktiskt kompilera ditt manus, gör Script Editor dessa två namn ser likadana ut.

Okej, du vet grunderna om vad du kan namnge variabler. Här är några förslag på vad stil att använda när plocka variabelnamn:

  • Plocka namn som betyder något: Medan xxzs435 fungerar precis på samma sätt som The_Last_Cashed_Check_Number, kan du lättare förstå vad som händer i ett skript när du använder begriplig variabelnamn.
  • Markera början av ord: Du kan använda understreck för att separera ord i ett variabelnamn, som i Check_amount. Andra människor gillar att använda versaler, som i CheckAmount. Inte heller är i sig bättre, men plocka några system som fungerar för dig eftersom du kommer att upptäcka att ett namn som checkamount är svårare att läsa som du snabbt skumma igenom ett manus än en som på något sätt markerar början på ord.
  • Oroa dig inte för mycket om reglerna: Ibland är du bråttom, eller du använder en variabel för att hålla ett värde för endast en rad eller två i ett manus. I fall som dessa, gärna använda en kortare variabelnamn, till exempel x, y, eller temp, i stället för en längre men tydligare namn, till exempel width_of_window, height_of_window eller temporary_holding_spot, för att spara tid och skriva. Minns : Om du inte gör detta professionellt - i vilket fall du förmodligen inte bör slösa bort din tid med att läsa detta - du är chefen. Ingen annan än du måste vara nöjd med din scripting style.tabmarktabmark

Nu när du vet hur man namnge en variabel, vad gör du med en?