Vad är Smoothshapes?

May 18

SmoothShapes är en icke-invasiv kosmetisk procedur som reducerar uppkomsten av celluliter. Denna behandling utvecklades först av Eleme Medical Inc., som senare förvärvades av Cynosure Inc. SmoothShapes använder en teknik som kallas Photomology att behandla celluliter med hjälp av specialiserade lasrar, mekanisk massage och sug. Syftet med detta förfarande är att forma kroppen medan utjämning en patients tidigare dimpled hud.

Den SmoothShapes proceduren fungerar genom att rikta den fibrösa septae, vilket är bind band av vävnad som fäster på huden till djupare vävnader. Som de fibrösa septae förlorar flexibilitet, börjar de att trycka in i fett lager av vävnad som ligger direkt under huden. Ju djupare fibrösa septae gräva in i det underliggande fettet, desto mer dimpled huden verkar. Genom att använda specialiserade lasrar och massera mekanismer är Photomology kunna återställa dessa vävnader till ett mer flexibelt tillstånd.

En annan funktion hos Photomology är att minska storleken på svullna fettceller. Fettceller förstörs inte under denna procedur. Istället de Smoothshapes lasrar penetrera fettceller, smälter en del av fettet från cellen. Detta resulterar i en tätare, slätare utseende.

Denna kroppskonture procedur är mest effektiv när den används på höfter, knän, midja, mage, rygg och skinkor. Under en Smoothshapes behandling, bör patienter räkna med att känna en viss värme i det drabbade området. Patienterna kommer också att känna en lätt sug och mild till måttlig massera. Varje behandlingstillfälle varar 10-30 minuter. Längden av varje session kommer att bero på storleken av det område som behandlas.

Patienter bör inte uppleva någon smärta under eller efter behandlingen. Som mest kan en patient känner dig obekväm på grund av värmen och den rullande sensation passerar över hans eller hennes hud. De vanligaste biverkningarna som patienter upplever är lokal rodnad och ömhet.

En Smoothshapes behandling är sällan tillräckligt för att producera en märkbar skillnad i en patients celluliter. För celluliter bort, kanske patienter behöver åtta till 10 behandlingar över en fyra- till fem veckor. Om en patient inte är nöjd med sina resultat, kan ytterligare behandlingar vara nödvändigt för ytterligare minskning celluliter. Efterföljande behandlingar vanligen planerade sex månader efter en patients sista behandlingstillfälle. Detta beror på att huden kan fortsätta att strama åt och förbättra så länge som sex månader efter behandling.

Effektiviteten i Smoothshapes proceduren varierar per patient. En patientens resultat beror till stor del på den ursprungliga allvarlig hans eller hennes celluliter. Antalet och frekvensen av behandlingstillfällen kommer också att påverka en patients slutresultat.

Förutom effektiviteten i Smoothshapes förfarandet, livslängden för dess resultat varierar också, men forskning har visat att de flesta patienter behåller sina resultat för mer än ett år efter behandlingen. Med tiden kommer en patients hud börjar förlora elasticitet och ta på en mindre ens textur. Hur lång tid det tar beror på personens ålder, kroppssammansättning och naturlig hudens elasticitet.

  • Effektiviteten i ett Smoothshapes förfarande varierar beroende på patienten.
  • Bära bantning underkläder kan hjälpa till att minimera uppkomsten av celluliter i stället för Smoothshapes proceduren ..