Vad är kidneybönor?

May 20

Kännetecknas av en stark smak och en färg som är rödbrun i naturen, kidneybönor är en mångsidig njurformad bönor som kan användas i en mängd olika varma och kalla rätter. De odlas på många olika platser, och säljs vanligtvis i torra eller konserverade sorter. Medan en sann kidneyböna är mörkt röd / brun till färgen, en lätt röd böna, Phaseolus vulgaris, är ofta till som en ljus röd kidneyböna, på grund av den liknande form och textur.

Kidneybönor är ofta ett utmärkt kost urval, eftersom de innehåller inget kolesterol. Som en källa av kalium, ger de en näringskälla som är liknande till det av en potatis, men med endast en måttlig mängd kolhydrater. De innehåller även spårmängder av järn och kalcium.

En av de mest populära användningsområden för kidneybönor är i beredningen av chili. Den djupa röda färgen fungerar bra med de andra ingredienserna i skålen, och tillägger utmärkt konsistens och smak. Tillsammans med chili, dessa röda bönor är ett välkommet tillskott till många grytor, både för smaken och skvätt färg som bönorna lägga till presentationen av skålen. En snabb sida skålen innebär inget annat än konserverad kidneybönor med lite krydda, såsom vitlök och peppar. Dessa bönor är också en favorit i förberedelserna refried bönor, ett utmärkt komplement till alla mexikansk-stil middag.

Serverings kidneybönor kallt är också ett populärt alternativ: de är ofta med i marinerade bönor sallader. En populär och näringsrik kall sallad innebär användning av mörka röda kidneybönor, kikärter, hackad lök och tärnade gröna och gula paprika. Grönsakerna kastade i en dressing gjord med olivolja, vinäger, och olika kryddor. Denna blandning kan serveras över kall pasta eller på en bädd av sallad gröna.

Torkade bönor ibland föredra framför den konserverade sorten. Generellt bör de torkade bönorna tillåtas i blöt över natten, vilket kommer att minska tillagningstiden avsevärt. Näringsrik, mångsidig, och relativt billigt, är kidneyböna ett välkommet tillskott till nästan vilken kök skafferi.

  • En skål med chili med bönor och köttfärs.
  • Blandade bönor, kidneybönor på övre högra.
  • Vitlök ibland till som krydda till bönor.
  • Tre bönsallad terar vanligtvis gröna och gula bönor tillsammans kidneybönor.