Finjustera din Förordnad Performance på film

May 25

Agera i film och TV kan kräva en speciell uppsättning agerar färdigheter. Film och TV kan visa allt från två normala människor som äter en normal lunch till mikroskopiska människor som simmar genom någons artärer, och som skådespelare, måste du vara beredd på hur olika genrer av film och tv påverkar hur du agerar ut din roll.

Agera för kameran

I film och TV skådespeleri, ofta du inte har lyxen av en livepublik ger dig feedback av något slag. Istället för en teater full av människor, är din publik bara en kamera, kameraoperatör, regissören, och alla ljud, ljus och smink tekniker som råkar stå runt på tiden. Det betyder att du måste använda din fantasi och låtsas att kameramannen stirrar på dig är faktiskt din länge försvunna älskare, eller att den sträng blick på regissörens ansikte är faktiskt den vänligt ansikte på din bästa vän. När du spelar till kameran, måste du projicera känslor till unblinking öga kameran.

För att hjälpa dig "spela till kameran," hålla dessa idéer i åtanke:

  • Vet var kameran (eller kameror) är hela tiden. Du kan ge den bästa prestandan i ditt liv, men det kommer att vara värdelösa om kameran inte kan se ditt ansikte.
  • Vet vad kameran försöker fånga. Om kameran fånga ett långskott av er bort i fjärran, koncentrera sig på övergripande ögonbrynet för att förmedla känslor kommer bara vara ett slöseri med tid, eftersom kameran inte kommer att kunna se det .
  • Vet var de andra aktörerna och rekvisita ligger i förhållande till kameran. Om du kliver för långt framåt eller bakåt, din kropp eller en enkel gest, t.ex. vinka handen, kan blockera kamerans vy av en annan aktör.
Finjustera din Förordnad Performance på film

Titta på en tv-show eller film på video med ljudet avstängt. Utan någon dialog för att guida dig, kan du gissa vad skådespelarna försöker säga till varandra? Kropp och ansikts gester kan förmedla mer information till en publik än du kanske tror. Genom att studera filmer eller TV-program med ljudet av kan du studera hur gester kan hjälpa (eller stjälpa) en skådespelare prestanda på kameran.

Videoband själv utför en monolog och leta efter inkonsekventa åtgärder som försämrar din karaktär. Till exempel, om du porträttera en tuff, självsäker affärs person, tvinna håret runt fingret och bita din underläpp förmodligen inte kommer att stödja din karaktär skildring. Fråga din skådespelarcoach eller instruktör för att titta på din videoband och kommentera vilken typ av karaktär som han eller hon tror att du porträttera. Om du tror att du porträttera en tuff kille men din agerar coach tycker att ditt porträtt representerar en skygg karaktär, kanske du behöver arbeta på dina skådespelartalanger så att du kan skildra olika typer av karaktärer konsekvent och korrekt.

Agera konsekvent med olika tagningar

Eftersom allt du gör framför kameran fångas på film eller videoband, det gäller bara att leverera bästa möjliga prestanda gång och det är det, eller hur? Fel. I en värld av film och tv, behöver du inte bara göra en scen en gång. Du utför samma scen om och om igen, så regissören kan fånga den scenen från olika vinklar, eller så skådespelarna kan prova olika varianter på sin skådespelar. Samma scen kan skjutas tre eller fyra eller tio olika tillfällen.

Om en regissör vill skjuta samma scen om och om igen, ta inte det personligt som om du gör något fel. Ibland vill regissören bara att fånga flera olika versioner av samma scen, så att han kan välja det bästa att använda senare. Skådespelaren John Ritter gjorde en gång en kommersiell där han var tvungen att kyssa en kvinna på stranden, och regissören gjorde honom göra det om och om och om igen. John Ritter kunde inte förstå vad han gjorde fel, så han frågade regissören. Regissören sa till honom att han inte gjorde något fel. Regissören ville bara fånga de olika framträdanden av solnedgången i bakgrunden.

Finjustera din Förordnad Performance på film

För att upprätthålla konsekvens från take att ta (en ta är en kort scen som fångas på film eller videoband), måste du vara medveten om kontinuitet varje gång du gör en scen på kameran. (Kontinuitet innebär att se dina kroppsrörelser och utseende är identiska i varje ta.)

Ur en skådespelare synvinkel, är problemet med att skjuta samma scen om och om igen att aktörerna vet aldrig vilken scen (eller delar av varje scen) i slutändan kommer att användas, så de måste vara konsekventa i utseende, rörelse, och agerar i varje scen. En del av den första scenen som de filmade kan möjligen användas följt av en del av den sista tagningen av samma scen och slutar med en del av den fjärde uttaget av samma scen. När ses en efter en, tar de olika mish-mash av scen behöva blanda sömlöst tillsammans som om kameran spelade in hela scenen på en gång från början till slut.

För att uppnå detta illusoriska blandning av verklighet, måste film- och TV-skådespelare vet hur man ska agera konsekvent varje gång de utför en scen, oavsett hur många gånger de behöver för att utföra det. Till exempel, om en skådespelare filmar en middag scen och plockar upp ett glas med sin högra hand, han behöver för att komma ihåg att hålla plocka upp samma glas med sin högra hand och inte plötsligt göra omtentamen av samma scen och plocka upp glas med sin vänstra hand.

Skriptet handledare är tänkt att se till att aktörerna utför, klänning, och agera så nära som möjligt med varje omtagning av en scen. På så sätt när regissören väljer vilken scen tar att använda, ger filmen eller tv-show illusionen att varje del av scenen fångades samtidigt (även om en del av scenen fångades på morgonen, en annan del fångas i eftermiddagen och börjandelen av scenen fångas sist).

När du gör flera tagningar, måste du veta skillnaden mellan skådespeleri och handling. Tf erbjudanden med hur du beskriva en karaktär, medan åtgärder är vad du gör med din kropp och eventuella rekvisita. När du fotograferar en annan take, subtilt förändra ditt skådespeleri är okej, men se till att dina handlingar förblir exakt samma.

För att se hur bra du kan upprätthålla konsekvens i framför kameran, videofilma dig själv och en kollega aktör utför en kort scen. Skjut scenen tre eller fyra gånger, och om du har ett videoredigeringsprogram för din dator (som iMovie finns på iMac), kan du mixa och matcha olika delar av varje tar tillsammans. Har hela scenen verkar ha filmats samtidigt, eller kan du märker några uppenbara skillnader mellan delar av scenen (t.ex. din hand vilar i knät på en scen, men inte i en annan)? Om du märker uppenbara skillnader, kanske du behöver arbeta på att vara mer konsekvent när du utför framför kameran, oavsett om det är den första tagningen eller den tjugotredje ta.

Framgångsrikt agerar scener ur funktion

Förutom att upprätthålla kontinuiteten i hela flera tagningar av samma scen, måste du också oroa kontinuitet mellan olika scener. Av ekonomiska skäl är film- och tv-program ofta skjuten ur funktion. Till exempel, om en film öppnas och avslutas med en scen på Golden Gate-bron i San Francisco, har regissören två val:

  • Han kan skjuta startscenen på Golden Gate-bron och gå vidare för att skjuta resten av filmen till slutet när filmteamet och aktörer kommer att behöva resa tillbaka till Golden Gate-bron för att filma slutet då.
  • Eller, kan han spara resor och logi genom att skjuta både början och slutet av filmen på Golden Gate-bron samtidigt (medan skådespelarna och filmteamet har redan ställt in).

Inte överraskande, de flesta regissörer väljer att spara pengar och skjuta scener ur funktion.

Som ett resultat, på din första dag på uppsättningen, du kan möjligen skjuta den sista scenen av filmen. Sedan den sista dagen på inspelningen, kan du skjuter den första scenen. Om din karaktär är tänkt att vara blyga och blyg i början av filmen, men aggressiva och dominerande i slutet, måste din skådespelarspegla dessa egenskaper. Om du misslyckas med att agera på lämpligt sätt i en scen, kommer din karaktär inte någon mening när någon tittar scenerna i rätt ordning.

(Många aktörer märka upp sina manus med anteckningar för hur deras karaktär ska agera och känna i varje scen. På så sätt när regissören skjuter en scen ur funktion, kan noterna i skådespelarnas manus påminna dem hur man beskriva sina karaktärer exakt .)

Videoband själv och dina kolleger aktörer som utför tre på varandra följande scener ur en pjäs. Nu utför och spela in den sista scenen, ta en 10 minuters paus, spela in den första scenen, ta en annan paus, och slutligen spela mitt scenen. Arrangera dessa inspelade scenerna (med hjälp av ett videoredigeringsprogram på datorn, till exempel iMovie på en iMac) och spela upp dem i ordning. Gör de tre scenerna verkar flyta som om de verkligen inträffade efter varandra? Eller gör skådespelar verkar nervös och inkonsekvent från en scen till en annan? Om din agerar är inkonsekvent mellan de olika scenerna, kan du behöva mer arbete agerar framför kameran.