Hur kan jag bli av med dubbelhaka?

January 1

Hakan och halsen är oftast de första områden i ansiktet sag. Det resultedubbelhaka kan orsakas av en brist på cirkulation till käklinjen, brist på protein i kosten, och / eller brist på tillräcklig vitamin Utarmning av vitamin E oftast förekommer hos kvinnor som närmar sig klimakteriet.

För att bli av en dubbelhaka använder vitamin E terapi, bör det dagliga intaget ökas så mycket som möjligt genom mat. Livsmedel som är rika på vitamin E inkluderar gröna bladgrönsaker, vetegroddsolja, mjölk, smör, ägg, lever, brunt ris, korn, råg, nötter, baljväxter, äpplen, majs och bönor. E-vitaminnivåer kan också ökas genom att ta ett dagligt tillskott, enligt tillverkarens anvisningar.

En ökning i protein är också ett effektivt sätt att bli av med en dubbel hakan, om den saknas i kosten. Magert kött såsom kallvatten fisk, kyckling och kalkon, eller källor till vegetariska protein såsom soja och tofu, bör läggas till dagliga måltider. Håll dig borta från fett kött som kan lägga volym till en dubbelhaka stället för att minska sitt utseende. Kött anses magert om den innehåller mindre än 10 gram (0,35 gram) av totalt fett per 3,5 uns (100 gram).

Förutom kost ändringar, kan specifika övningar utföras för att hjälpa till att bli av med en dubbelhaka. Flytta halsen i en medurs och moturs cirkelrörelse, tre gånger vardera, vilket gör rörelsen så smidigt som möjligt. Andas djupt och håller andan under varje repetition, tills han återvände till utgångsläget.

Det finns flera andra effektiva dubbelhaka övningar som kan utföras på en daglig basis. Flytta nacken framåt och tillbaka i en "ja" rörelse, samtidigt andas in med huvudet upprätt. Flytta nacken framåt och håll, utandning. Lyft upp huvudet, andas och upprepa övningen tre gånger. Därefter flyttar halsen från sida till sida i en "någon" rörelse, andas in djupt medan huvudet är upprätt. Utandas med varje långsam sida rörelse och upprepa tre gånger.

Neck massage är ett annat sätt att bli av med en dubbelhaka. Det finns flera rika oljor, såsom kakaosmör och vetegroddsolja, vilket kan ge näring åt hakan och hjälper strama upp huden. En nattlig rub vetegroddsolja, masseras uppåt från botten av halsen till hakan, kommer att återställa elasticitet och minimera uppkomsten av dubbel hakor.

Tuggummi kan också hålla dubbla hakor bort. Att hålla käken och ansiktsmusklerna flyttar förhindrar ansamling av fett och lös hud runt hakan och halsen. Ansiktsmusklerna som är ansvariga för att hålla käklinjen tight är samma muskler som används för att tugga.

Vissa extrema lösningar för att bli av med en dubbelhaka är plastikkirurgi och fettsugning. Det kirurgiska ingreppet kallas mentoplasty utförs för att omforma hakan genom att öka med ett implantat, eller omstrukturera benet för en mer attraktiv hakan profil. Riskerna med denna operation är minimala och omfattar infektion vid implantatstället, och domningar i käken, läppar och kinder.

  • Soy-baserade livsmedel som tofu är en stor källa till protein.
  • Magert kött och mejeriprodukter är utmärkta källor av högkvalitativt protein som kroppen behöver dagligen.
  • Kakaosmör kan användas i en nackmassage att strama hakan hud.
  • Tuggummi kan hjälpa till att avskräcka en dubbelhaka.