Vad är en falsk signal?

December 25

När ett uppskattat pris rörelse som gjorts av programvara eller annan analysteknik inte följer det verkliga priset rörelsen, är det känt som en falsk signal. Det finns många faktorer som kan orsaka en falsk signal ska komma till stånd, såsom felaktiga uppgifter, dåliga algoritmer eller oväntade händelser. Om någon handeln utifrån denna information, då det kan göra investeraren förlorar en massa pengar, vilket är anledningen till att veta falska signaler från sanna signaler är viktigt. För att säkerställa att värdena är så korrekt som möjligt, analytiker normalt kommer att använda faktorer att backa kontrollera signalen, men även detta är inte alltid korrekt.

Det finns många sätt att analysera och uppskatta börsprisrörelser, och många investerare gå genom denna information när du planerar att handla, köpa eller sälja aktier. Denna information är normalt korrekt men, när det finns en falsk signal, då uppskattningen är mycket utanför. Detta kan innebära det verkliga priset är betydligt högre eller lägre än det beräknade priset. Båda kan kosta investerarna mycket pengar, beroende på hur de använder falsk information.

En falsk signal sker normalt på grund av en massa olika faktorer. Detta kan vara av felaktig data mining, såsom data säger priset kommer att gå upp när priset går verkligen ner. En oväntad händelse kan också leda till att priserna stiger eller sjunker snabbt, till exempel en produkt misslyckas eller riktigt tar fart. Detta kan göra det svårt för analytiker att fixa detta problem och att alltid ha rätt bedömningar.

Att åka på en falsk signal kan vara ett fruktansvärt misstag, eftersom en investerare kan sluta spendera eller förlora en massa pengar. Till exempel, om en börsanalys anger att priset för en aktie kommer att gå ner dramatiskt, då investeraren får lust att sälja den aktien att hålla sig från att förlora pengar. Om, i verkligheten, går priset upp, förlorar investeraren ut på att göra en vinst från nu högre priser aktie.

Även om det inte alltid är möjligt att undvika en falsk signal, analytiker har flera saker som de kan göra för att hålla detta händer. När informationen börjar titta inkonsekvent, analytiker ofta kommer att undersöka vad som verkligen händer på marknaden för att se om uppskattningen och det verkliga värdet är samtidiga. Det finns också algoritmer och indikatorer som kan användas för att balansera ut uppskattningen och det verkliga värdet, vilket kan bidra till att undvika en falsk signal.

  • Att åka på en falsk signal kan vara ett fruktansvärt misstag, eftersom en investerare kan sluta spendera eller förlora en massa pengar.