Vad är Rekrytering Process Outsourcing?

December 6

Rekrytering process outsourcing hänvisar till en typ av business process outsourcing (BPO) skräddarsydd för mänskliga uppgifter resurshantering. Vid anställning av nya medarbetare, måste personalresurspersoner välja och skärm kandidater, matchar deras expertområden med lämpliga lägen, intervjua arbetssökande och skicka utvalda anbudssökandena om för orientering och sysselsättning pappersarbete. Dessa steg innebär att rekryteringsprocessen i sin helhet. Outsourcing hela eller delar av sådana uppgifter till en tredje part bedöms rekryteringsprocess outsourcing.

I början av outsourcing affärsprocesser, var det inte ovanligt att företag att använda ett bemanningsföretag eller bemanningsföretag för att leverera tillfälligt anställda eller för att hantera screening process för stora grupper av arbetstagare. Sådan outsourcing var det första steget mot rekryteringsprocessen outsourcing. Agenturer erbjöd företag listor över presumtiva anställda som uppfyllde vissa kriterier som personal eller verksamhetschefer. Under de senaste decennierna har bekvämligheten med outsourcing rekryteringsprocessen medfört ökad efterfrågan på tilläggstjänster, såsom bakgrund och referenskontroll, jobb aptitude eller flygprov, samråd om att förbättra anställningsprocessen, samt personlighet och utvärderingsarbete stil.

För många företag och organisationer, anställa en tredje part för att hantera kandidater och rekryteringshanteringen är mer kostnadseffektivt än att anställa en stor personalavdelning. Använda begreppet rekryteringsprocessen outsourcing sparar värdefulla arbetstimmar, humankapital och organisatoriska resurser. I stället för att spendera en stor del av en organisations budget på att hitta och screening kandidater, kan organisationen lägga till ett annat företag vars enda syfte är kandidat attraktion och urval. Många sådana organisationer har finstämt rekryteringssystem som kan söka många CV eller talang databaser automatiskt, letar efter specifika kriterier.

Företagen har möjlighet att lägga ut hela eller delar av rekryteringsprocessen. En tredjepartsleverantör kan helt enkelt erbjuda en lista över tänkbara kandidater som uppfyller organisatoriska kriterier för utvalda positioner. Alternativt kan säljaren ta med alla aspekter av personalledning, till och med jobb aptitude och testning bedömning skicklighet, före anställning drogscreening, och nya-hyra orientering. När det gäller outsourcing av affärsprocesser, är att lämna över jobbet att bearbetnings rekryter en av de vanligaste utlagda uppgifterna, intill kundsupport, vilket ger ett brett utbud av alternativ som är skräddarsydda för specifika branscher, organisation storlek eller arbetsbeskrivning.

Idag har den ökade efterfrågan på rekryteringsprocessen outsourcing medfört stora skillnader mellan arbetsförmedlingar och bemanning företag av det förflutna och dagens rekryteringsprocess hantering. Branschorganisationer nu försöka identifiera rekryteringsprocessen outsourcing som en separat tjänst från bemanningsföretag. För att skilja de två tjänsterna, många rekryteringsprocessen tjänsteleverantörer erbjuder att anta inte bara urvals- och förvaltningskandidat ansvar, men ta över hela personalavdelningen. Som sådan, är tjänsteleverantören som kan utforma bättre, mer exakta rekryteringssystem för att bättre tillgodose behoven i organisationen.

  • Rekryteringsprocessen outsourcing företag bedriver screening av blivande anställda för kunders räkning.
  • Ett företag kan välja att lägga ut sin nya-hyra orienteringsprocess.
  • Rekrytering process outsourcing kan spara värdefulla arbetstimmar, humankapital och organisatoriska resurser.