Vad Är Fox Tribe?

November 13

Fox stammen är en indianstam som ursprungligen levde längs Saint Lawrencefloden, öster om Michigan. Stammen successivt migreras under 1600-talet och mitten av 1800-talet på grund av stam skärmytslingar, krig med den franska, och konflikter med USA armén och statliga miliser. Den moderna Fox stammen ligger i Iowa, Oklahoma, Kansas och Missouri, och har idag en befolkning på cirka 3.500 medlemmar. Stammen är också känd som Meskwaki, "folket i den röda jorden." Namnet Fox härstammar från den franska, som kallade stammen "Renards," bokstavligt översatt till "räven".

Kulturellt, räven var en vandrande stam bönder, producerar majs och vildris på sommaren, och på jakt efter vilt på vintern. De bodde i stugliknande loger på vintern, och byar i bark hus under sommarsäsongen. The Fox var utmärkta hantverkare och modiga krigare. De hade tre stamledare, var och övervaka en annan aspekt av livet. Den ceremoniella chefen var den andliga ledaren för stammen, vilket leder shamanistiska ritualer. Kriget chefen var en position som väljs av kommunfullmäktige utifrån färdigheter i strid, och freds chefen var en patrilinjära ställning, som fungerar som ledare för byrådet.

Historiskt Fox stammen numrerade mer än 10.000 medlemmar, som bor öster om Michigan. The Fox krigade i åratal med Huron stammen, och så småningom, eftersom deras antal minskat, ständiga skärmytslingar tvingade dem västerut in i vad som nu är Wisconsin. Stammen fick kontroll över Fox River-systemet där, vilket var ett nödvändigt transportmedel för pälshandeln på 1600-talet och 1700-talet. Den franska först fick kontakt med Fox stammen i mitten av 1600-talet, vid vilken punkt, stammen numrerade omkring 6.500 medlemmar. Den franska förde krig till Fox stammen när de sökte rättigheter att använda Fox flodsystemet.

I andra Fox kriget, den franska minskat antalet Fox stammen till mindre än 500. Stammen spred söder över Wisconsin och längs gränsen mellan Iowa och Illinois och anslöt med Sauk stammen, som bär den franska fientlighet till dem. Genom 1800-talet, hade Fox stammen populationen återgick till omkring 1.500.

År 1832, den Sauk, Fox och Kickapoo indianer förenas under Chief Black Hawk, och kämpade mot den amerikanska armén för innehav av mark i det som är dagens Wisconsin. The Black Hawk War leder till USA kombinera Fox och Sauk stammen i Sac & Fox konfederationen, och efter en serie av fördrag och mark koncession, stammarna förlorat alla länder som de äger och flyttades till en reservation i Kansas. Efter land eftergifter, en del av Fox flyttas från bokningen tillbaka i Iowa, och så småningom köpte och höll mark där. Den moderna Fox stam har reservationer i Iowa, Kansas och Oklahoma.

  • De Fox indianerna använde kanoter för handeln, fisk, och bedriva krig längs vattenvägarna i de stora sjöarna.
  • The Fox stammen hade många konflikter med lokala miliser.