Vad är en orkester Pit?

October 10

En orkesterdiket är en sjunken område i en teater som är utformad för att rymma en orkester att följa med scenframträdanden. Orkestern som utför i en orkesterdike kallas ibland en grop orkester, och beroende på storleken av gropen, kan orkestern vara mindre än en traditionell full orkester, så många orkester gropar inte har utrymme för en full uppsättning av musiker .

Klassiskt, är ett orkesterdike ligger framför scenen, vilket gör artisterna att tydligt se rörelser ledaren. Eftersom scenen är ofta förhöjd och orkesterdiket sänkes, kan avståndet mellan grop och scenen vara ganska en nedgång, som vissa oförsiktiga artister upptäcka. I vissa fall kan orkesterdiket täckas, och detta kan ibland vara användbart för trick på scen, som en fallucka kan utformas för att leda in i orkesterdiket, vilket gör aktörer att dyka upp och försvinna från mitten av scenen.

I gropen, är väggarna speciellt utformad för att ge bästa möjliga akustik, se till att ljudet av orkestern flyter genom hela arenan utan att tynga resultatet på scen. Många orkester gropar är också utformade för att ha någorlunda låga decibelnivåer, vilket gör musiker att arbeta utan rädsla för att skada sin hörsel. Typiskt en liten plattform i gropen rymmer ledaren, så att han eller hon kan ses av alla de musiker, som kan sitta i stolar eller på läktaren, beroende på utformningen av gropen.

Vissa gropar sätts upp på hydrauliska hissar, så att de kan höjas och sänkas. Detta kan vara mycket användbart i teatrar som erbjuder en blandning av uppträdanden, som gropen kan användas för att förlänga skedet eller sittplatser när en orkester inte krävs. På orkesterdike behöver inte vara placerade direkt framför scenen, heller, även om många stamgäster förväntar sig att se orkestern uppträder framför scenen; när en orkester grop är på andra ställen i teatrar, kan ledar rörelser sändas på monitorer synliga från scenen, så att aktörerna kan följa ledtrådar.

Att arbeta i ett orkesterdike kan vara en utmaning, eftersom människor ofta utstå nära håll i gropen. Musiker måste kunna fungera bra med varandra och för att svalka i en mängd olika situationer, eftersom de måste samordna med skådespelarna på scenen. Om något går fel på scenen, kommer musikerna i gropen måste reagera på lämpligt, för att hjälpa maskera problemet så att publiken inte är medveten om problemet.

  • En orkesterdiket är där en orkester spelar.