Vad är Stage Diving?

September 24

Stagediving är handlingen att klättra upp på scenen på en rockkonsert och hoppa rakt in i folkmassan, eller falla bakåt in i folkmassan, oftast i en mosh pit eller slam dance grop, där förhoppningsvis folk kommer att vara mottaglig för din hoppa och fånga dig . Bruket av scenen dykning blev särskilt populär under punkrock period då mosh pits var vanligt förekommande. Musiker Iggy Pop krediteras som att vara en av de första musikerna till scenen dyk, där hans publik skulle fånga honom. En liknande eller relaterade praxis är publiken surfing, där publiken passerar en person fram och tillbaka över deras huvuden. Om musikern är publiken surfing, han så småningom förs tillbaka till framsidan av publiken så att han kan klättra upp på scenen.

Det kan förvisso hävdas att scenen dykning är en ganska aggressiv och ganska riskabelt handling, särskilt om du € re inte en bandmedlem. Först och främst, om du hoppa från en hög scen och människor inte fånga dig, kan brutna ben och hjärnskakningar vara resultatet. I en mycket strömförande mosh pit, kan du mycket väl få trampas under fötterna av huvudet bangers eller slam dansare, eller bara de entusiastiska folkmassor vid fronten.

För det andra, med stora konserter i stora lokaler, kan säkerheten vara tight. Många band anger att ha en barriär uppfördes mellan bandet och scenen. Det är oftast flera meter bort från scenen och kan patrulleras av säkerhets medlemmar. Att försöka komma över eller under denna barriär kan resultera i din avhysning från en konsert.

Slutligen är inte alla konserter lämpad att iscensätta dykning. Det görs vanligtvis i oro som antingen heavy metal eller hardcore klippa andra slag. Donâ € t försök skede dykning på en Celine Dion konsert. Det finns ingen mosh pit att fånga dig, och du € re sannolikt stället för att omfattas av säkerheten, eller om du får på scen faller ganska platt på huvudet.

Det finns gott om diskussioner Internet om lämpliga arenor för att försöka skede dykning. Många föreslår mindre lokaler med minimal säkerhet. Vissa rekommenderar även dykning utanför steg som är ganska låg, så risken för skador är minimal, om du arenâ € t fångas av Moshers. För hardcore utövare av scenen dykning, högre stadier, och högre säkerhet kan vara en del av utmaningen, och de insisterar på att även om risken är större, frukterna av en framgångsrik stadium dyk är mycket större också.

Även om det är en praxis som du € ll se i många konserter, det säkerligen inte kan rekommenderas som en aktivitet av val. Potentialen för skada är för stor. Trots denna varning, eller kanske på grund av det, scen dykare fortsätter att träna vad som bara kan beskrivas som en extrem aktivitet. Om du vill undvika att bli hoppade på vid en konsert där scen dykare sannolikt att försöka hoppa in i folkmassan, undvika den främre och mitten av mosh pit.

  • Stagediving är vanligt förekommande vid rockkonserter.