Hur kan jag göra Play Dough?

December 19

Spela degen är ett samlingsnamn för modellering material som vanligtvis är tillverkad av grundläggande kök ingredienser. Play-Doh från Hasbro Toys är en kommersiell version. Spela degen är en giftfri förening som kan användas och återanvändas om de förvaras i lufttäta behållare. Det kan färgas med karamellfärg och kombineras med andra material, såsom piprensare, glitter, fjädrar, etc. Till skillnad modellera och model, som inte torkar ut, och lera, som är tänkt att torkas och bränns, spela deg är bäst för tillfälliga projekt, eftersom det tenderar att spricka när det torkar ut. Hemlagad produkten kan användas med verktyg, såsom extruder och mögel, som kommer med den kommersiella produkten.

Det finns många spel deg recept, och de varierar på följande områden:

De huvudsakliga torra ingredienserna för lek deg är vanligen mjöl, bakpulver, majsstärkelse och salt. Pigmentet läggs ofta med karamellfärg, pulveriserad drink mix, pulveriserad tempera färg, eller frukt eller grönsaksjuice såsom den från betor eller granatäpplen. Extra ingredienser inkluderar alun och grädde av vinsten. Extrakt kan tillsättas för att ge pjäsen degen en behaglig doft.

Det finns många recept på play deg med olika proportioner. Du kan behöva prova några innan du hittar vad som bäst passar dina syften.

Här är några icke-cook play deg recept. De bör vara ordentligt blandad och kan hålla bättre om de förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet.

2 c. (0,47 L) mjöl
1 c. (0,24 L) salt
2 msk (29,5 ml) alun
1 c. (.24 L) vatten
2 msk. (29,5 ml) matolja
karamellfärg val

4 c. (.95 L) mjöl
¼ c. (0,06 L) tempera pulver
¼ c. (0,06 L) salt
1 ½ c. (.36 L) vatten
1 msk. (14,8 ml) matolja

1 c. (0,24 L) mjöl
1 liten pappers paket pulveriserad drink mix
½-1 c. (0,12-0,24 L) salt
½ c. (.12 L) vatten
1-3 msk. (14,8-44 ml) matolja

Här är några kokta play deg recept. De kan blandas i en kastrull och upphettades sedan på låg till medelhög värme och blandas tills de är förtjockad, med användning av den önskade typen av livsmedelsfärgämne. Ta bort dem från värmen och när de är tillräckligt kallt, knåda dem under några minuter.

1 c. (0,24 L) mjöl
½ c. (0,12 L) salt
2 msk. (29,5 ml) grädde av vinsten
½ c. (.12 L) vatten
2 msk. (29,5 ml) matolja

2 c. (.47 L) bakpulver
1 c. (0,24 L) majsstärkelse
1 ½ c. (.36 L) vatten

1 c. (0,24 L) mjöl
½ c. (0,12 L) salt
1 msk. (14,8 ml) pulveriserad alun
1 c. (.24 L) vatten
2 msk. (29,5 ml) matolja

  • Majsstärkelse, som kan användas för att göra spel deg.
  • Lite salt är en av ingredienserna i spel deg.
  • Bakpulver, en av de viktigaste ingredienserna i play deg.
  • Färgad Play Dough.