Vilka är de olika typer av Clay asfaltläggare?

December 5

Det finns flera olika typer av lera gatstenar som uppfart, uteplats och gångväg ytor. Clay asfaltläggare tillverkas med tre grundläggande metoder: extrudering, gjutning, och torr pressning. Dessa asfaltläggare kommer i stilar såsom torg kantat, antik, avfasade, och ramlade. Specialiserade gatstenar såsom strandpromenad gatstenar är också tillgängliga för att skapa ovanliga designer.

Majoriteten av alla lera gatstenar är gjorda med användning av en strängsprutningsprocess. I detta tillverkningsförfarande, är lera i kombination med vatten och pressas till en högtrycks vakuum. Denna process resulterar i en formad kolonn av lera beläggningsmaterial som skivas i sektioner för att bilda enskilda gatstenar. Gatstenar torkas därefter och brändes i en ugn för att fullborda tillverkningsprocessen. Extruderade gatstenar är vanligtvis ett mycket slitstarkt beläggningsmaterial.

Formade gatstenar bildas genom pressning av en lera och vatten-blandning i en träform fodrad med sand. Olika färgade sand används till linje formen och färg gatstenar. Efter formningsprocessen är fullbordad, lera gatstenar torkas och bränns i en ugn. Den process som används för att tillverka dessa gatstenar ger dem en antik utseende.

Torra pressade asfaltläggare tillverkas genom att placera nästan torr lera i en trycksatt stålform. Luft utvinns ur leran under formningsprocessen för att öka dess densitet. Efter leran har gjutits, torkas den och brändes i en ugn. Bristen på fukt i torra pressade lera gatstenar gör dem mindre sårbara för krympning än andra typer.

Fyrkantig eggade lera gatstenar är de mest använda läggare och oftast den minst dyra. Denna typ av slitstark utläggare kan utnyttjas i antingen murbruk eller sand applikationer. Genom olika texture och färgprocesser, simulerade antika asfaltläggare ger en gammal utseende samtidigt som styrkan och hållbarheten hos ett modernt extruderad asfaltläggare. Simulerade antika gatstenar motstå kantflisning på grund av den ringa eggavrundning produceras i antiquing processen.

Avfasade kanten asfaltläggare används i kombination med distans nibs att öka konsekvensen i lederna och förhindra kantflisning uppstår. De fasade kanter detta asfaltläggare ger en skarp, ren utseende och även bidra till att öka beläggningsmönstret. Tumlade lera asfaltläggare ger normalt en åldrad look till uteplatser och gångvägar på grund av deras väderbitna utseende. Den komplexa tillverkningsprocess som krävs för att producera denna utseende gör den till en av de dyraste gatstenar.

Bland de specialiserade gatstenar, boardwalk gatstenar ha utseendet av smala träplankor, men ger motståndskraft och styrka av en lera utläggare. Bull-nosed specialitet asfaltläggare är idealiska för användning på stävja och steg, och typiskt har en avfasad kant för att minimera flisning. Femkantig lera gatstenar kan användas för att bilda olika geometriska mönster och design. Specialiserade väg asfaltläggare är tillgängliga för ytor som får över genomsnittet fordonsbruk.