Microfiber Rengöring

December 24

En hel del rengöringsdukar och moppar är tillverkade av ett ämne som kallas mikrofiber. Många svär microfiber rengör bättre än någon trasa eller garn. Så vad kan du fråga, är det microfiber grejer? Tja, enkelt uttryckt, det är en slags tyg med små, små trådar i det som älskar att ta upp bara om någon liten mängd skräp de kan. Varje mikrofiber åtgärder på mindre än en denier (en tiondel av en denier, vilket är ungefär lika stor som en microfiber, är lika med en tjugondel av diametern av en sträng av silke). De flesta mikrofiber är gjord av en polyester och nylon blandning dessa dagar, som kan brytas ned genom extrudering och kemikalier.

Så vad betyder det när det appliceras på din dagliga rengöring vanor? I grund och botten, eftersom mikrofiber rengöringsdukar etc. har mer yta som orsakas av alla sprickor i varje fiber, tenderar de att kunna komma i kontakt med och samla mycket mer smuts, damm, och även bakterier än en vanlig duk skulle. Du hittar också att de små mikrofibrer kan komma in i sprickor i vilka skulle du annars inte kunna få. Det är inte ens nämna den statiska fibrerna genererar sinse som drar till sig damm på dem.

Rengöring med microfiber är ganska okomplicerat. Ibland kan du använda den utan en rengöringslösning. Ibland behöver du vatten. Vissa ytor reagerar riktigt bra på mikrofiber, speciellt släta ytor som glas. Det är dock olämpligt att använda en mikrofiberrengöringsdyna på riktigt hårda ytor, såsom ett cementgolv.

Det finns många typer av mikrofiberdukar. Vissa är för polering, vissa är för damning, medan ytterligare andra är för diverse rengörings arbetsuppgifter. Om du bär glasögon, kanske du vill investera i en mikrofiberduk för dem, eftersom det inte kommer att repa linsen. Du kan också använda microfiber på vissa typer av smycken. Det finns också microfiber rengöringsdynor och moppar utöver mikrofiberduk.

Även om det finns mycket mer yta till denna extremt absorberande material, kommer den genomsnittlige användaren tycker att mikrofibermopp kan väga så mycket som sjuttio procent mindre än det garn motsvarighet.