Vad är en paketerad Terminal luftkonditionering?

February 22

En paketerad terminal luftkonditionering (PTAC) är en fristående värme och kyla anordning som vanligen används i mindre områden som rummen i hus, lägenheter och hotell. Större kommersiella luftkonditioneringsaggregat består av separata kondensor- och förångarsektioner ofta placerad på ett betydande avstånd från varandra. PTAC kombinerar delar av luftkonditionering i ett paket som normalt monteras genom en yttervägg. Denna typ av monteringsarrangemang placerar förångarslingan, fläkt och kontroller inne i rummet med kondensorslingan och kompressor på utsidan. Detta tillåter pTAC för att effektivt upprätthålla optimala temperaturer medan shedding värme till uteluften.

Stora luftkonditioneringar har oftast separata kondensor och förångare heter anslutna med långa rördragningar. Allmänt känd som splittringar, dessa enheter är lämpliga för tillämpningar där invändiga utrymmen med inga yttre väggar eller mycket stora områden är involverade. I mindre utrymmen med ytterväggar såsom rum i ett hem, kontorskomplex, flerfamiljshus eller hotell, är förpackade terminalluftkonditionerings ett lämpligare alternativ. Bestående av ett enda, fristående enhet, pTAC kombinerar all utrustning som behövs för värmeutbytesprocessen. Dessa enheter är i allmänhet monterad genom en befintlig yttervägg i en speciellt utformad hylsa eller hölje.

Den genomsnittliga förpackade terminal luftkonditionering allmänhet montera med majoriteten av enheten placerad inuti väggar och utanför byggnaden, vilket innebär att endast en ganska slimmad konsol inne i rummet. Detta, i kombination med attraktiva grillar och omslag, gör den förpackade terminal luftkonditionering diskret och lätt på ögat. Den inre delen av PTAC innehåller vanligtvis förångarslingan, filter, fläkt och luftkonditioneringen kontroller. Rörledningen, kompressor och kondensor spole och fläkt är därefter belägna inuti kroppen och på utsidan ytan av enheten. Detta medger frisättning av värme till den omgivande luften samtidigt upprätthålla önskade temperaturer i rummet.

Interiören konsolen för den paketeterminal luftkonditionering ingår i allmänhet en grill som består av justerbara lameller som kan placeras för att säkerställa en effektiv distribution av luftflödet. Kontrollerna av enheten kan vara belägen på enheten ensam eller inkorporera separata, fjärrkontroller. Den estetiska överklagande av PTAC brukar garanteras genom ett bra urval av kapslings färger och mönster för att komplettera de flesta dekorteman. Det finns också ett stort utbud av tillgängliga pTAC kapacitetsalternativ med genomsnittliga enhets betyg löper mellan 5.000 till 20.000 BTU.

  • I PTACs är förångarslingan belägen inne i rummet som måste kylas.