Vad är en Full Service Gas Station?

March 6

En full service gas station är en bensinstation där en skötare pumpar kundens gasen. Dessa stationer är relativt ovanliga i de flesta platser i dag, men i ett fåtal platser - inklusive vissa delar av USA, som Oregon eller New Jersey - är bensinstationer enligt lag skyldiga att vara full service. Vissa människor föredrar att inte behöva komma ut ur bilen eller riskera att lukten av bensin på sina händer, och skulle hellre betala lite mer för den extra tjänsten.

Full servicestationer brukade vara standard på många ställen, men ett intresse minska kostnaderna ledde många företag att börja erbjuda egennyttiga stationer. Eftersom ingen skötare krävdes för att pumpa gasen, detta brukar översättas till en något lägre kostnad i bensin. Särskilt som bensinpriserna steg under 1970-talet, många människor var intresserade av att spara ännu några cent om de kunde.

Förutom att ge gas pumpande tjänster, kan en skötare på en full bensinstation tjänsten också tvätta kundens fönstren, och vissa kan även kontrollera olje- och vattennivåer i bilen. Detta är verkligen full service, och de flesta är överens om att sådana skötare ska få ett tips. Standarden för tippning dessa skötare är $ 1 till $ 2 $ (USD) om fönstren är tvättade och gas pumpas, och ca $ 5 USD om skötare kontrollerar också olje- och vattennivåer. Kunder som inte vill erbjuda denna höga ett tips kan alltid fråga skötare att inte göra dessa ytterligare kontroller.

Eftersom människor som går till en full service pump kommer att betala mer i pris för bensin, särskilt i stationer som erbjuder både fullständig tjäna och själv tjäna, en del människor hävdar att skötare inte ska fällas. Det är sant att de betalar extra för tjänsten, men de flesta bensin skötare inte få betalt något extra för att utföra sina jobb. Ett tips är en fin gest om föraren kan hantera det. Dessutom kommer många skötare gå den extra milen och kontrollera lufttrycket i däcken om en kund begär det, utan extra kostnad.

Vissa platser kan kräva att vissa människor inte behöver betala extra priset för bensin om de använder en hel bensinstation tjänst. I Kalifornien, till exempel, någon med en uppdaterad handikappad klistermärke på hans bil är oftast laddade self-serve pris, och det är skötare skyldighet, förutsatt stationen erbjuder full service, att pumpa gas för personen. Ett tips bör definitivt erbjudas när dessa tjänster utförs eftersom de inte vinst macken, och de säkert inte vinst skötare.

  • Bensinstationer i Oregon och New Jersey är enligt lag skyldiga att vara full service.
  • En full bensinstation tjänsten kan kontrollera lufttrycket i däcken.
  • Skötare fylla en beskyddare bil med bensin vid en bensinstation full service.