Vad är en kinesisk kronärtskocka?

March 21

Kinesiska kronärtskockor är faktiskt inte kronärtskockor-de är knölar som är en del av mynta familjen och finns i Kina och Japan. Uttrycket "kinesiska kronärtskocka" hänför till roten av växten, fann under jord. De går under många namn, såsom den biologiska termen stachys affinis, den chorogi, den knotroot eller Crosne. Medan själva anläggningen sägs vara lättodlad, kan de ätliga knölar vara svårt att hantera i köket. Det finns många olika sätt man kan förbereda den kinesiska kronärtskocka, och maten har sett ett uppsving i popularitet.

Många anser utseendet på kinesiska kronärtskocka udda och har liknat knölen på flera saker, från en sträng av fläckiga pärlor till schackpjäser för att förstenade maskar-utseendet på anläggningen skyldig till en av sina många namn, den knotroot. Den buskig växt som växer ovan jord är mörkt grön färg och växer i genomsnitt 18 inches (45,7 cm) i höjd mellan säsongerna i mars och oktober. Den producerar vita eller rosa blommor som kan se spetsiga i form. Anläggningen anses allmänt lätt att växa, trots adekvat fukt och rummet är skyldiga att producera stora knölar. När roten får fäste dock utrota växten från trädgården kan vara svårt, eftersom rötterna växer djupt och fortsätter att poppa upp varje säsong.

Populariteten av den kinesiska kronärtskockan började först på 1880-talet i närheten Crosne, Frankrike-det är därför "Crosne" är en av de monikers genom vilken knölen är känd. Anläggningen var enligt uppgift importerats från Peking av en fransk läkare. Franska köket fortfarande använder den i många japonaise eller japansk stil rätter. Det används också ofta i osechi, de livsmedel som tillagats för japansk nyår att varje hålla en specifik betydelse.

Den nötaktig smak och krispigt konsistens av den kinesiska kronärtskocka och dess tendens att bli behandlad som en grönsak i köket resultatet i de olika sätt maten kan förberedas. I Kina är knölen ofta betade och användas i sallader eller som förrätt. Den kan också rengöras, men inte skalade, och serveras rå i sallader, som garnering på förrätter eller som ett litet mellanmål på egen hand. Praktiskt taget alla preparat som används för grönsaker kan gälla för matlagning kinesiska kronärtskockor: de kan vara kokt, rör-stekt, kokt i soppor eller bakad.

  • Kinesiska kronärtskocka knölar kan vara en kamp för att arbeta med i köket.