Vad är Ski Carving?

September 25

Skid carving är när en skidåkare gör en sväng på kanten av skidorna. Skid carving är svårt att göra på rätt sätt. Många människor tror att de är carving när de faktiskt sladd, vilket gör att skid att glida i sidled i snön och att tappa fart. Skid carving, å andra sidan, gör att skidåkare att förlora mycket lite varvtal och skruvas.

Att göra en Turn

En skidåkare exekverar en tälja sväng genom att skifta sin vikt i riktningen av svängen. Detta sätter press på endast de inre kanterna av skidorna. Ytterkanterna på skidorna lyfts bort snön eller bara gör lätt kontakt med den mjuka, pudersnö som är på toppen av den hårt packad snö.

När utförsåkning, en erfaren skidåkare normalt kommer att utföra en serie av carve varv, den ena efter den andra. Ski snida till vänster och sedan till höger, sedan upprepa varv och om igen, kommer att resultera i släta S-formade mönster i snön. Sladd svängar kommer att skapa en mer taggiga mönster eftersom mer snö förskjuts som skid medar.

Hur Skis Turn

Skid carving är möjlig på grund av det sätt skidor är utformade. Deras bredd är större vid ändarna än i mitten. När åkaren förskjuter sin vikt mot en kant, böjer skidan något i riktning mot denna kant så att de bredare ändar och smalare mitten kommer att förbli i kontakt med snön. Denna böj är vad som orsakar skidan att vända så det rullar på sin kant. Skidåkare som behöver göra större svängar måste därför skidor som är bredare i ändarna, eftersom de böjer mer när de rullas på sina kanter.

Att lära sig tekniker

För att lära sig rätt teknik för skid carving, bör nybörjare öva på marken som är mestadels platt eller endast har en något luta. Detta kommer att tillåta åkaren att träna vid mycket långsammare hastigheter innan de försöker skapa tälja varv på en brantare backe. Skidåkaren knän bör förbli böjda, och hans eller hennes överkropp bör förbli mestadels upprätt medan han eller hon överlåter sin vikt från sida till sida. Först kanske åkaren känner sig som om han eller hon är på väg att falla över, men som kan övervinnas med praxis - efter några faller, mest troligt.

Mer tryck brukar appliceras på utsidan skid när ski carving. Till exempel när åkaren vänder vänster, kommer han eller hon känner sig mer vikt tillämpas på hans eller hennes rätt skidor. Erfarna skidåkare, dock kan sätta mer press på insidan skidor när snöförhållandena är de rätta.

För att öka hastigheten när ski carving, bör skidåkaren vägleda hans eller hennes svängar med hjälp låren istället för fötterna. Låren ge mer makt och möjliggöra mer fart. För kortare varv emellertid fötterna också måste användas för att göra svängar.

  • Skid carving är en teknik som används i utförsåkning.
  • Skidåkare använder kanten av sina skidor för att göra svängar, eller hugga.