Vad är Eye Cream?

October 5

En ögonkräm är en speciellt framtagen fuktighetskräm som i de flesta fall har testats så effektivt att använda i närheten av ögonen, och det wonâ € t skada den mjuka vävnaden runt ögonen eller orsaka ögonirritation. Många av dessa krämer är gjorda med speciella ingredienser som hjälper antingen minska utseendet på rynkor runt ögonen, ger anti-aging fördelar, eller bidra till att minska mörkare hudton runt ögonen. Vissa produkter erbjuder mer än en fördel, men alla förmånskrav måste tas med en nypa salt, eftersom kosmetiska företag är ganska väl kända för att göra uppblåsta påståenden om sina produkter.

Vissa ögonkräm typer innehåller ingredienser som hjälper företaget huden, som koffein, retinol eller vitamin C. Dessa kan tillfälligt ge en fastare utseende för ögonen. Dessa krämer som hjälper att lätta huden runt ögonen, speciellt mörka ringar kan innehålla ingredienser såsom hydrokinon eller vitamin K. Ibland du € hittar krämer som erbjuder anti-aging eller uppstramande fördelar och minska mörka ringar.

Ofta ögonkräm formler har tyngre fuktgivande ingredienser, och vissa natt krämer kan användas säkert runt ögonen. Du har fortfarande att vara försiktig att tillämpa någon av dessa krämer, eftersom även om de donâ € t skada ögonen, kan de fortfarande ont om du får några av krämen i ögonen. Ögon krämer kan också säljas som oljor eller serum istället för krämer, vilket vissa tycker lättare att tillämpa.

Det finns en betydande variation i priset i ögat krämer, och många kommer i mycket små flaskor. Prova några innan du köper kan hjälpa, och ibland kosmetikaföretag kommer att erbjuda små prover. Speciellt när en ögonkräm är mycket dyrt, till ITA bra idé € sa se om det fungerar för dig, snarare än plunk ner en massa pengar för att få en produkt som doesnâ € t fungerar mycket bra. Det finns några ögonkräm varianter som säljs av endast recept. Allt som innehåller hydrokinon kan vara tillgängliga i vissa länder endast av recept, och vissa länder förbjuda dess användning eftersom det kan ha samband med en högre förekomst av hudcancer.

Ögonkräm med hög syrahalt får göra huden mer känslig för solen. Om du € använder en produkt med syror, se till att skydda dina ögon och hud under dagen med en hög SPF solkräm och solglasögon. Andra öga krämer tenderar att hoppa föreningar som gör huden mer sårbar och luta tungt på hudkräm.

Ett bra sätt att börja välja en ögonkräm som kommer att vara rätt för dig är att läsa oberoende recensioner av produkter. Du kan också få rekommendationer från vänner, eller fråga din hudläkare vad han eller hon rekommenderar. Estetiker och make up-artister kan vara en annan utmärkt källa för att upptäcka vilka ögat krämer kan verkligen håller vad de lovar.

  • Ögonkrämer är i allmänhet säkra att använda runt ögonen.
  • Eye krämer har särskilda mjukgörande för huden runt ögonen.
  • Ögonkrämer kan göra anspråk på att minska mörka ringar under ögonen.
  • En individ som har torr hud bör använda en återfuktande anti-aging ögonkräm.