Hur börjar jag en VVS Business?

August 22

Om du arbetar för närvarande som en VVS (Värme Ventilation och luftkonditionering) tekniker för ett företag, kanske du drömmer om att starta eget HVAC företag. HVAC är ett tjänsteföretag som är i hög efterfrågan i många regioner; dock utan solida kunskaper och ett gott rykte, vara framgångsrik som en självständig HVAC företagare kommer att bli en stor utmaning. Men det finns några förnuftiga sätt att starta en VVS företag.

Starta en VVS företag ISNA € t bara om att hänga en skylt som anger att du är öppen för företag. Precis som startar alla tjänster relaterad verksamhet, som har en solid affärsplan och referenser av kvalitetsarbetet du utför är nyckeln till en lyckad ny satsning. När formulera en plan för att starta en VVS-verksamhet, är en noggrann inventering av nivån på VVS tjänster du är kvalificerad att erbjuda ett bra ställe att börja.

Du måste få rätt HVAC utbildning från ett ackrediterat skolan för att få en licens för att praktisera HVAC kontrakterade tjänster i din ort. Det vore inte bara oansvarigt, men i många fall olagligt att ge luddiga HVAC arbetet till kunder utan rätt utbildning och licensieringen. Även regionala krav kan vara olika, måste de flesta VVS-tekniker ha minst två till fyra år av VVS-utbildning och en licens innan du utför VVS tjänster för andra.

När du har fått HVAC utbildning och tjäna en licens i VVS arbete, är det viktigt att få den utrustning som behövs för att utföra denna typ av arbete. Några av de verktyg för handeln kan innefatta en arbets skåpbil, temperatur- och tryckmätare, handverktyg, gas och luft mätutrustning samt kanal- och slanganslutningar. Dessutom är det viktigt att ge dig själv och alla som arbetar för dig med säkerhetsutrustning och kommersiella ansvarsförsäkring vid eventuella olyckor eller problem.

Ett bra sätt att börja en VVS-verksamhet är att göra en del pro bono arbete för en vän eller kollega i utbyte mot en referens eller omdöme av din prestation som en VVS-entreprenör. Itâ € s helt acceptabelt att göra en del arbete på din egen tid, med hjälp av din egen utrustning när du arbetar för en annan HVAC leverantör, men det är aldrig en bra idé att använda din arbetsgivares utrustning eller fordon för att utföra arbete för dina egna kunder. Med tiden bör du ha tillräckligt med arbete på egen hand för att officiellt lansera din oberoende HVAC företag istället för att arbeta för ett annat företag.

  • De som startar en VVS företag behöver en affärsplan och referenser som kan intyga att kvaliteten på det arbete som utförs av företagaren.
  • En VVS-tekniker kan installera, reparera och ge underhåll på värme- och luftkonditioneringssystem.
  • En VVS-tekniker får reparera eller installera hem pannsystem.