Vad är en Ocean Perch?

February 3

Havet abborre är en saltvattenfisk finns i norra Stilla havet. Det är från Kungsfiskar familjen av fisk och dess vetenskapliga namn är Sebastes Alutus. Det är också ibland kallas Stilla havet abborre, eller helt enkelt POP.

Utbudet av havet abborre är oftast begränsad till kuster Japan och Berings hav, till stranden av Alaska ner till norra Kalifornien. Djupet utbud av fisk kan variera, och det har visat sig både på ytan av havet vatten och så djupt som 2700 fot (822 meter). Det är oftast på djup mellan 540 och 960 fot (165 och 293 meter). Oavsett djupet, föredrar abborren kallare vatten, vanligtvis runt 42 grader Fahrenheit (6 grader Celsius). Fisken brukar finnas i skolorna.

Havet abborre är rosa, och har små taggar i hela ryggen. Vanligtvis växer till omkring 20 inches (50 cm) i längd och väger cirka 4,6 pounds (2,1 kg). Fisken överlever mestadels på en diet av krill och hoppkräftor. Större fiskar av arten har också varit känt att äta räkor och annan fisk, till exempel plattfisk och nors. Dess huvudsakliga rovdjur är sobelfiskar och hälleflundra. Torsk, Atheresthes stomias och andra stora fiskar har också varit känt att livnära sig på abborren också.

Livslängden i havet abborre är mycket lång, nära 100 år. Fisken når mognad efter cirka fem till nio år. Efter den punkten kommer leka varje höst, med äggen kläcks tidigt på våren. Honorna av arten kan lägga upp till 300.000 ägg i en livstid.

Även om inte en populär fisk för akvarium entusiaster eller spel fiskare, är havet abborre omfattande fiskas av yrkesfiskare. Yrkesfisket i havet abborre var så omfattande under en tid att befolkningar sjönk till en farlig nivå. Men sedan 2003 åtgärder satts på plats för att förhindra överfiske. Dessa har i stort sett varit framgångsrikt och har resulterat i friska populationer av abborre återvänder i stora delar av sin naturliga livsmiljö.

Även med de kontroller på plats, ocean abborre förbli en mycket lönsam fångst för yrkesfiskare. Under 2008 mer än 75 miljoner pounds (34 miljoner kg) för de fisken fångades, föra in ett uppskattat värde av mer än 15 miljoner dollar. Havet abborre är en uppskattad fisk inte bara för sin smak, utan också för dess näringsvärde. Det är mycket låg halt av mättat fett, och högt i vitamin B12.

  • Havet abborre finns mest i vattnen utanför kusten i Japan.
  • Ocean abborre är en lönsam mål för yrkesfiskare.