Hur man kommunicerar din Sysselsättning Brand

November 11

En Employee Value Proposition (EVP), som ni kanske tänker på som din anställning varumärke, är en viktig del i medarbetarnas engagemang. För att vara effektiv, måste du också kommunicera att sysselsättningen varumärke, både internt och externt.

Om du åta sig att sändningar till dina anställda och till resten av världen varför du är en dyning arbetsplats, i tid, kommer de kommer att tro det (förutsatt, naturligtvis, att det är sant)! På så sätt kan du engagera befintliga medarbetare och locka de allra bästa rekryter, för att inte tala att göra det bästa möjliga intryck på potentiella nya kunder!

I huvudsak genom att kommunicera din anställning varumärke, du främja stolthet i ditt företag bland dina anställda. Det är ingen liten sak. Faktum är att enligt en 2012 rapport av forskare vid Dale Carnegie, "Vad Drives Employee Engagement" stolthet i en organisation är en av de tre bästa förare av engagemang. (De andra två, i fall du undrar, är nöjda med sin närmaste chef och tillit och tro på högre ledarskap.)

Tyvärr, de flesta arbetsgivare tillbringar merparten av sin tid kristalliserar, branding, och kommunicera vad de säljer, inte vilka de är.

Din organisations marknadsföring team borde arbeta hand i hand med dina personalbehov och personalgrupper att offentliggöra meddelanden om din anställning varumärke, både internt och externt.

Brand internt för medarbetarnas engagemang

Det finns undersökningar som rankas arbetsgivare genom "Bästa Ersättningar till anställda." Överraskande, de företag som skryter de bästa personalförmånsprogram är inte de företag som har de bästa anställningsförmåner. Istället företagen med de bästa programmen är de som gjorde det bästa jobbet att kommunicera de fördelar som de erbjöd.

Dessa typer av studier bör göra ett bestående intryck om makt och påverkan effektivt branding en förmån (eller meddelande, initiativ, idé, och så vidare). Det är därför det är en stor sak när företag genomför en medarbetarundersökning tar tid att kommunicera till sina anställda sina planer för att avslöja resultaten.

I huvudsak dessa företag är "branding" sina ansträngningar för att sprida informationen. (Tyvärr, om de anställda inte hör uppdateringar, de tenderar att bli en smula lite cynisk och antar inget händer -. Vilket kan leda till en brist på engagemang)

Repetition är nyckeln. Det finns en anledning till att vi ansluter Clydesdale hästar med Budweiser, eller pratar geckoödlor med Geico. Vi har sett dessa märken annonsera så ofta att djuren har blivit synonymt med sina produkter. Detsamma gäller för andra typer av branding samt - inklusive din anställning varumärke.

Tyvärr är många organisationer spenderar otaliga timmar på sina externa produktvarumärkesarbete att de misslyckas med att kommunicera sin anställning varumärke på insidan. De underbrand deras kultur och EVP, medan kanske overbranding sina tjänster och produkter till omvärlden.

Men faktum är, du måste hela tiden påminna dina anställda på ditt företags anställnings kedja eller EVP. Engagerade företag kommer praktiskt taget skriker "Vi är bra!" Om och om igen till sina anställda (även om det budskapet är mer en målsättning än verkligheten baserad). De vet att de anställda och ledare både vill samma sak: att arbeta för ett företag vars kultur stenar.

Brand externt för medarbetarnas engagemang

Du har identifierat vem du är. Du har effektivt förmedlas budskapet internt. Nu är det dags för det meddelandet att nå omvärlden.

Detta kan ske i ett antal sätt. En är den traditionella vägen - med hjälp av traditionella marknadsföring och reklam verktyg för att publicera din anställning varumärke. Till exempel, fokuserar en nyligen Walmart kommersiellt på en ung anställd, som heter Nathaniel, som ser sitt jobb med företaget som en möjlighet att flytta upp i världen, att notera att på Walmart, 75 procent av butiksledningen började som timan medarbetare.

Han fortsätter med att säga att han kan använda utbildningsförmåner Walmart s för att få en högskoleexamen. Annonsen avslutas med tagline, "Opportunity. Det är den verkliga Walmart. "Oavsett dina känslor inför detta företags koloss, det är ingen tvekan om att annonsen kommunicerar effektivt en viktig aspekt av företagets anställnings varumärke!

Andra vägar för extern branding inkluderar utnyttja "Bästa Place to Work" undersökningar och utmärkelser och använda sociala medier. För mer om denna taktik, läs vidare.

Leverage "Bästa Place to Work" undersökningar och utmärkelser

Många människor "Best Place to Work" utmärkelser är besläktad med popularitetstävlingar. Ändå är det faktum, företag som bedriver "Best Place Work" status får många konkreta belöningar. . . även om de inte vinner.

Här är en: Den enkla handlingen att fylla i en "Best Place to Work" Undersökningen ger företagen en snabb ögonblicksbild av vad som fungerar och vad som inte. I huvudsak fungerar detta som ett riktmärke för företagets engagemang insatser, och hjälper belysa var du ska fokusera din energi.

Här är en annan: Även om du vet att du har en hel del arbete att göra innan du når topp 50 eller topp-100-status, precis ansökningsprocessen i sig kan bli push att ledarskapet laget behöver för att omfamna dina kopplingsinsatser. Ja, "Best Place to Work" undersökningar, som vanligtvis korta och billiga, ofta föranleda en fullständig hela företaget undersökning för att mäta pulsen på dina anställda.

Namnges en "Best Place to Work" erbjuder också obestridligt bevis för ditt påstående att du är, faktiskt, en elit arbetsgivare. Med "Best Place to Work" status i bakfickan kan du bevisa för de anställda och för världen utanför att du är något speciellt.

Accelerera din anställning varumärke med hjälp av sociala medier

Företag som kan artikulera sin anställning varumärke kan dra nytta av en stor branding accelerator: sociala medier. Upplysta organisationer använder den nya tekniken för att tweet, stolpen och bloggar om lediga jobb, nyanställda, interna tankeledare, företagsnyheter och hur svälla företaget är att arbeta för.

Igår kunde ett företag komma undan med att berätta för världen vad den gör. Idag och imorgon, kommer företagen att kunna påskynda deras branding genom att berätta världen inte bara vad de gör, utan också vilka de är. . . i 140 tecken eller mindre!

Naturligtvis är användningen av sociala medier inte bara begränsat till företag. Rank-and-file anställda använder det också.