Vilka är de olika typerna av Healing terapier?

November 15

Det finns många olika läkande behandlingar tillgängliga. Allopatiska medicinen, vilket är behandling med en konventionell läkare, är mycket vanligt, men på senare år alternativt helande terapier har vunnit i popularitet. Några av dessa inkluderar kiropraktik medicin, osteopati, craniosacral terapi och zonterapi.

Kiropraktik medicin är en helande modalitet som fokuserar på problem som orsakas av felaktig inriktning av rörelseapparaten. Den vanligaste behandlingen i chiropractorâ € s arsenal är justeringen. Under en justering kiropraktor gäller kontrollerat tryck på clientâ € s lederna för att frigöra spänningar, minska smärta och öka rörligheten. Behandling i en chiropractorâ € s kontor kan även innefatta andra terapier såsom massage, ultraljud och elektrisk muskelstimulering. Kiropraktik medicin är effektiv vid behandling av nöp nerver, ledvärk, huvudvärk, ryggont och andra muskuloskeletala villkor.

Osteopati är en av de helande behandlingar som liknar kiropraktik medicin. Dess utövare tror också att de flesta hygienkrav orsakas av problem med rörelseapparaten. Osteopater är utbildade för att göra justeringar av ligament, muskler och skelett. Till skillnad från kiropraktorer, dock osteopater får också utbildning i allopatiska medicinen och är licensierade läkare. En osteopatisk läkare behandlar patienter med hjälp både justeringar och konventionell medicin.

Craniosacral terapi är en alternativ behandling som härrör från en kombination av kiropraktik medicin och osteopati. Den är baserad på filosofin att det finns en rytm eller puls till cerebrospinalvätskan som flyter mellan huvudet och basen av ryggraden. Blockeringar kan störa denna rytm och när det händer, kan sjukdom och andra problem uppstå. I syfte att förbättra puls och flödet av cerebrospinalvätska, den craniosacral terapeuten försiktigt massage ben i huvudet, bäcken och ryggrad. Utövare tror att denna behandling kan lindra migrän, förbättra samordningen, lindra kronisk trötthet och depression, och minska eller eliminera många andra förhållanden.

Det finns många andra helande terapier som arena € t bygger på tron ​​att hygienkrav kan relateras till ryggraden och muskuloskeletala systemet. Zonterapi är en alternativ healing teknik som fokuserar på fötterna. Den är baserad på konceptet att det finns zoner på undersidan av fötterna som motsvarar olika körtlar, organ och andra delar av kroppen. Reflexologer tror att applicera tryck på dessa zoner och massera dem kommer att lindra olika hälsoproblem. En zonterapi session kan vara mycket avkopplande, och många tror att det kan lindra stress, huvudvärk, artrit, sömnlöshet, och hjälpa till med diverse andra hälsoproblem.

  • En person får zonterapi, en typ av healing terapi.
  • Personer som lider av ledvärk besöker ofta kiropraktorer för en justering.