Vad gör en Scripta göra?

January 19

Ett skript handledare, som ibland kallas en kontinuitet manus handledare, har många ansvarsområden före, under och efter en filmproduktion. Hans eller hennes viktigaste uppgift är att dokumentera varje detalj kring filmscener som de filmade. Detta innebär allt från de typer av linser som används i kamerorna till de exakta positioner skådespelarna. Denna person markerar också linjer genom skriptet att låta regissören veta hur många av filmens scener har slutförts, eller täckt i film tala.

Innan produktionen på en film börjar, skapar skriptet handledaren rapporter baserat på manuset för att möjliggöra samordning av alla avdelningar. Dessa rapporter bidra till att avgöra skytte ordning, vilket också möjliggör för varje avdelning att ha sin bit av produktionsfärdigt vid lämplig tidpunkt. Genom att låta alla delar av en produktion för att arbeta på samma tidslinje, hjälper handledaren säkerställa kontinuiteten i element som garderob och hår och makeup.

Under själva produktionen av en film förblir Scripta oftast på uppsättningen med regissören och teknisk besättning. När var och en vidta för en scen är filmad, en så kallad särskild märkning enheten en clapperboard filmas för att synkronisera ljud och visuella element under redigering. Ett skript handledare är ytterst ansvarig för att försäkra att informationen på clapperboard är korrekt. Denna person också register som tar anses vara acceptabelt av direktören.

Ett skript handledare dag är fylld med detaljerade anteckningar, vilket gör att varje dag filmning vara väsentligen fryst i tiden. Om en regissör behöver reshoot scener, bör dessa anteckningar låta honom eller henne för att matcha den nya filmen med befintliga scener. Kontinuitet är en svår faktor att hålla i en film, så någon som är bra på det här jobbet måste ha ett öga för detaljer och tålamod att spela in även de minsta händelserna kring en dags skjuta.

Efter huvud skytte har avslutats, ett manus tillsynsman växla till redigeringsprocessen. Eftersom regissören inte kan vara tillgängliga för redigering sessioner kan filmens redaktör arbetar med denna person istället. Alla de dagliga anteckningar från inspelningen hjälp att organisera alla individen tar. Redaktören kan skarva ihop en komplett film baserad på regissörens anteckningar och manus handledarens noggranna observationer.

  • Efter fotograferingen är klar, fungerar ett skript handledare vanligtvis på filmens redigeringsprocessen.
  • Script handledare dokument scener.
  • Ett skript handledare måste ta detaljerade anteckningar under inspelningen för att säkerställa kontinuitet.