Hur kan jag åtgärda pipiga golv?

December 8

Att eliminera källan till pipiga golv är inte alltid lätt för en amatör handyman, men det finns flera användarvänliga metoder tillgängliga med minimala investeringar i utrustning eller armbåge fett krävs. Nyckeln till att fixa ett knyst är att identifiera den exakta källan till buller och ge en solid fix, inte ett tillfälligt plåster.

De flesta golv i moderna hem består av flera lager. Den lägsta nivån av golv är golvbjälkarna, som är fasta balkar liknande reglarna bakom väggarna. Dessa bjälklaget kan börja sag eller bosätta över tiden, vilket kan vara orsaken till vissa pipiga golv. Om golvbjälkar sag avsevärt, kan balkarna måste bytas ut professionellt eller kapade upp underifrån. Ungefär som reglarna i en vägg, måste dessa reglar förblir nivån för maximalt stöd.

Ovanför golvregeln nivån är undergolv. Undergolv består vanligen av stora plywoodskivor spikas direkt till reglarna. Efter år av kontinuerlig användning, kan undergolv panelerna arbeta sig loss från golvbjälkarna.

Vissa pipiga golv orsakas av lösa spikar mellan undergolv och golvbjälkar. För att fixa detta, kan du behöva installera trä shims mellan toppen av golvbjälkarna och botten av undergolv. Vissa experter anser shims, vinklade bitar av skrot trä, för att vara en tillfällig fix. De föreslår att fästa en planka till golvregeln och botten av undergolv för att stabilisera den.

Källan för Piper golv kan också vara det faktiska golv ovanför undergolv. Många trägolv är konstruerade med individuella tungan och not styrelser. Om undergolv blir ojämn, brädorna börjar bilda höga och låga punkter.

När två brädor glida upp och ner mot varandra, kan friktionen orsakar gnissel. En lösning är att tillämpa ett lager av pulveriserad grafit över pipiga sektionen och arbeta in den i spåren med en handduk. Som den hala grafit fyller gapet mellan not och fjäder, bör squeaking minskas.

En mekanisk sätt att fixa pipiga golv är att köra en kort golv spik genom de lösa brädor och in i undergolv. Om golvbrädorna inte kan röra sig, kan de inte gnissla. Vissa experter menar att köra två spikar på motsatta 45-graders vinkel för att hålla brädorna säkrare. Om golvet är matta, kan det vara nödvändigt att skära ett litet hål för att komma åt de gnisslande brädor och driva spiken under ytan av golvbeläggningen.

Pipiga golv kan vara en indikation på en större sedimente eller stiftelse problem, så leta efter andra tecken, såsom sprickor i väggar eller dörrar som inte längre stänga ordentligt. Om du inte kan lokalisera källan till dina gnisslar, kan det hjälpa att börja från botten upp. Inspektera dina golvbjälkar från ovan och nedan för att se till att de inte slapp eller skevhet. Du bör också kunna se botten av undergolv ovanför golvbjälkarna. Leta efter luckor mellan undergolv och bjälklag, speciellt alla exponerade naglar. Vissa reparationer på pipiga golv kan utföras underifrån, vilket kan bespara dig besväret att ta bort mattor eller enskilda brädorna.

  • Många trägolv är konstruerade med hjälp av tungan och not styrelser som kan orsaka gnissel.
  • Trägolv kan uppleva gnisslande.