Vilka är de olika typerna av Attention Training?

January 9

Olika typer av uppmärksamhet utbildning omfattar mindfulnessträning, uppmärksamhet processutbildning och phasic vakenhet träning. Avsikten är att förbättra kvaliteten på uppmärksamheten för dem som lider av känslomässiga eller beteendestörningar eller båda. Spel, datorer, speciella tekniker och sensoriska fokusövningar är ryggraden i uppmärksamhet utbildning, erbjuda möjligheter att ta itu med problem med antingen delad uppmärksamhet eller ihållande uppmärksamhet.

Uppmärksamhet utbildning gynnar människor som har sjukdomar uppmärksamhet underskott (ADD) samt de som är oroliga, pessimistiska och deprimerad. Fokus träning kan hjälpa dem med ADD ignorera distraktioner och hantera stimuli. För människor som har humörstörningar, psykologer säger uppmärksamhet träning kan hjälpa skev fokus till saker som är konstruktivt och positivt; forskning visar att många melankoliska människor har en uppmärksamhets bias mot negativa känslor eller händelser och därmed har svårt att bo på positiva händelser.

Under mindfulness uppmärksamhet utbildning är patienterna sitter bekvämt och instrueras att vara hyper medveten om nuet, spärra eventuella anspelningar på det förflutna eller oro för framtiden. Patienter avskräcks från att tilldela dom vad de observerar eller erfarenhet inom det aktuella tillfället. Med denna förståelse, använder patienten då andning som central fokus; han eller hon andas djupt och i avsiktlig rytm, bli medveten om varje utandning och inandning för ungefär 10 till 20 minuter.

Patienter hanterar vandrande tankar genom att returnera sin uppmärksamhet mot andning. Denna uppmärksamhet utbildningsverksamhet kan utövas dagligen eller mitt i konflikt eller känslomässig frustration. Mindfulness kan utövas individuellt eller i organiserade grupper. Psykologer anser att detta mindfulness teknik en form av meditation. Förutom att stärka en persona € s förmåga att fokusera och styra uppmärksamheten, mindfulness hjälper också till med avslappning.

Uppmärksamhet processutbildning (APT) förbättrar fyra sorters uppmärksamhet: delad uppmärksamhet, ihållande uppmärksamhet, omväxlande uppmärksamhet och selektiv uppmärksamhet. Använda skriftliga övningar, ljud och timers, APT främst vässar auditiv uppmärksamhet färdigheter och visuella färdigheter uppmärksamhet. Forskare tror att en sådan uppmärksamhet utbildning, görs regelbundet, gör att hjärnan att skapa ytterligare synapser i hjärnregioner som är kopplade till uppmärksamhet och medvetenhet, möjliggör bättre fokus.

Många datorbaserade uppmärksamhet övningar använder punktsond uppgiften, vilket är ett psykologiskt test som ersätter neutrala ord med prickar för att se om en person kommer att ersätta ett negativt eller positivt ord för pricken. Detta test är till för dem som använder uppmärksamheten utbildning för att eliminera negativa fördomar. Andra, mer formella och omfattande datoriseträningsmöjligheter finns. En av dem är Tonic och phasic Vakenhet Training (Tāpat) program, som kräver patienterna att upprätthålla en varaktig känsla av beredskap och medvetenhet så att de kan skifta uppmärksamheten från ett datoriserat stimulans till nästa för olika tidsperioder.

  • Studier tyder på att uppmärksamheten träning kan hjälpa deprimerade personer, samt människor med sjukdomar uppmärksamhet underskott (ADD).
  • Uppmärksamhet träning kan användas för att förbättra kvaliteten på uppmärksamheten för dem som lider av känslomässiga eller beteendestörningar.
  • Mindfulness uppmärksamhet träning är en typ av meditation.
  • Uppmärksamhet utbildning kan vara till nytta i att hantera depression.
  • Uppmärksamhet träning kan förbättra en persons relationer.
  • Skära ner på multi-tasking kan hjälpa personer med uppmärksamhetsproblem.