Vilka är de olika typerna av papegojor?

January 3

Ornitologer, eller forskare som studerar fåglar, erkänner nästan 400 typer av papegojor. Papegojor varierar kraftigt i storlek, färg och disposition, och deras förmåga att härma mänskliga röster varierar också. När många människor tänker på papegojor, är den bild de ser att den stora, färgglada exotiska husdjur, till exempel Amazon papegojan och Ara. Vad de kanske inte inser är att det finns ett antal sällskapsfåglar som också typer av papegojor, inklusive undulater och lovebirds.

Amazon papegojan har länge varit en av de mest eftertraktade typer av papegojor för dem som vill äga ett husdjur fågel. De är utmärkta vokala härmar, men deras primära färger tenderar mot nyanser av grönt, med bara fläckar av rött, gult och blått. Amazons därför är inte de mest levande färgade papegojor roosting i släktträd.

Ara är typiskt större än Amazoner, även om vissa arter är mindre, och de är också typiskt mer färgrik. Den scharlakansröd macaw är särskilt imponerande, med en övervägande röd kropp och ljust blått, gult och guld vingar. Hyacinth papegojor är blå till färgen, men att ändra ljusmönster kan göra sina fjädrar verkar närmare lila. Bland aror, är en av de största i blått och guld; Dess namn härstammar från sin blå rygg och guld eller gult bröst. Den gröna-bevingade ara, den stora gröna ara och den kubanska röda ara idrotten också levande färger och ovanliga mönster.

Afrikanska greys rekommenderas inte som sällskapsfåglar av de flesta ornitologer. Dessa fåglar behöver mycket omsorg och uppmärksamhet, men de anses också vara en av de mest intelligenta typerna av papegojor. Som namnet antyder, de är grå till färgen, även om nyanser är något brokiga, och de flesta har inslag av vitt.

Budgies och turturduvor är också typer av papegojor. I vissa områden, undulater är mer känd som parakiter, även om inte alla parakiter är undulater. En av de minsta typerna av papegojor, dessa infödda australier är typiskt övervägande grön färg, med blå och gula accenter. Lovebirds är liknande i storlek och färg, men de är infödda i Madagaskar och Afrika.

Många typer av papegojor kan leva så länge som deras ägare. Aror lever ofta 70 år i fångenskap, och afrikanska grå och Amazons genomsnitt mellan 50 och 60 år. Lovebirds har en genomsnittlig livslängd på 10 till 15 år. Undulater är bland de mest kortlivade typer av papegojor; i fångenskap, är den genomsnittliga livslängden mellan fem och åtta år, men vissa av dessa fåglar har varit kända för att fira 12 till 15 ytterligare födelsedagar.

  • Parakiter är en mycket populär art av papegoja på grund av deras ljusa färg.
  • Ornitologer erkänner nära 400 typer av papegojor i olika storlekar, färger och dispositioner.