Vilka är de olika typerna av silikon lim?

December 29

Silikon lim är en anpassningsbar form av tunga lim som finns i flera olika varianter, bland annat traditionell silikon bond, hög temperatur silikon lim, Rumstemperatur Vulcanizing (RTV) lim och silikongummilisten. Även efter det har härdat, är silikonlim formbar utan att förlora sin styrka eller hållkraft. Denna flexibilitet har gjort det ett populärt val i många olika branscher, bland annat bygg-, tillverknings-, bil-, och bildkonst.

Standard silikon lim finns i en av två sorter. Man medför en tvådelad process som kräver att användaren blanda båda delarna av lim-limmet och härdare sammankomst. Denna typ av lim torkar allmänhet snabbt och är ganska tjock, vilket gör det till en utmaning att arbeta med. Det finns också en variation av silikonlim tillgänglig i en behållare, med både lim och härdaren redan kombineras. Härdningsmaterialet börjar torka när det kommer i kontakt med fukten i luften, så denna sort av bindemedel tar normalt något längre tid att torka men är lättare att applicera.

En hög temperatur silikon lim är ett populärt val för dem som söker en robust epoxi som ska användas i en ovanligt varm miljö. Denna form av silikon lim används ofta i limning bil packningar, impregnering högspänningsutrustning, och tätnings värme- och ventilationssystem, inklusive skorstenar och kanaler. Hög temperatur silikon lim tillverkas med isolerande egenskaper och klarar temperaturtoppar och extrema väderförhållanden.

RTV silikon lim börjar torka så fort den kommer i kontakt med luften. Den sätter snabbt vid rumstemperatur och kan användas för en mängd olika ändamål. Det är ett populärt val för användning som ett hushåll lim och täta, tätning upp hål eller sprickor i glas, metall, tyg, gummilister, och vinyl.

Båtbyggare finner silikongummilisten för att vara ett effektivt sätt att vattentäta en båt. Den silikongummi lim tål temperaturförändringar och erbjuder en vattentät tätning. Det är allmänt tillverkas för både inom- och utomhusbruk, som ger resistens mot elementen och hållbarhet i ansiktet av sprickbildning och försämring.

Alla silikon lim bör förvaras vid lämplig rumstemperatur enligt tillverkarens specifikationer. Limmet är mest effektiva om de används av det utgångsdatum som anges på etiketten, men lagras på rätt sätt, det kan pågå långt bortom dess hållbarhet. Om du är osäker på hur effektiv en föråldrad produkt, se till att testa ett litet prov för att bekräfta sin flexibilitet och hållkraft. Om det tar orimligt mycket tid att bota, ska produkten inte användas.

  • Silikon i en täta pistol.
  • Tillämpa silikon på en vägg.